Подлога за шминка?

Discussion in 'Лице' started by emce-kremce, Mar 12, 2010.

1. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Ги имам пробано и двете и плус на Артдеко , искрено помеѓу менхетен и артдеко има мнг мала незначајна разлика , артдеко ми има некако со полесна текстура и полесно се нанесува за разлика од менхетен бидејќи на менхетен е на база на вода, а цената им е за некои 20-30 денари разлика околу 400 и нешто беа , на есенс е 175 мислам не е лоша за обично искачање е супер само дефинитивно текстурата е поразлична од овие две нешто како коректор може да се каже ... Која и да ја купиш нема да згрешиш ...

chocolate.chick likes this.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Имам една од јанг дерм ама не ја нешто користам. Ја искористив за една свадба и добро беше што шминката ми беше фиксирана цела ноќ, ама и некако тешко ми дојде на лице, подлога, па пудра (а подлогава на јанг дерм е како многу течна водеста пудра), никако за честа употреба. Ја обично под пудрата си ставам крема за лице

3. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Пишав во темата за Oriflame но сеуште не добив одговор, па да пробам и тука. Коментари за подлогава од Oriflame? Чини/не чини? :)

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

^ Добра е,солидна да речам. За толку пари толку музика. :lol:

Ако веќе сакаш од орифлејм да земеш јас би ти препорачала подлогата на џордани да ја земеш. Иако е поскапичка,многу добра база дава на пудрата и го прави лицето по свежо :)
    Оваа подлога ти што прашуваш на пример за секојдневно излегување ваму таму добро врши работа,но во никој случај не е слична на џордани :)

Плус,ако не грешам сега баш подлогава на џордани е на попуст :?:

Oxymoron likes this.
  5. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Подлогата е како да си нанела крема за лице , и нема некој незнам каков ефект...ако сакаш добра подлога би ти ја препорачала на Gosh е сега е малку поскапа 700 ден..

Oxymoron likes this.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Женски денес случајно ја видов подлогата за шминка на Јанг Дерм 99 денари е не е воопшто скапа, ја има користено некој?
    Ај споделете искуства :)

7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Jас се мислев дали да ја купам, ама читав позитивни коментари за подлогата на форумот. Ја купив број 5, таман ми се погоди бојата, а и мирисот ми е преубав. Ако немаш некое проблематично лице ти ја препорачвам, ама и не е баш наменета за сува кожа. На упаковката пиши за комбинирана и мрсна кожа. Мене баш ми се погоди за Т зоната која ми е мрсна, клавам за на училиште и е далеку полесна од пудрата. Има некоја лесна структура како тонирана крема за лице. Јас сега за сега имам само позитивни коментари :) Во долното Веро ја немаше, јас ја купив од горното, 98 денари.

Adi888 likes this.
  8. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

^ Кое е тоа долно и горно Веро? :^) Објасни поубаво!

9. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

јас ја користам оваа и сум презадоволна брзо се впива и ми ги нормализира деловите од лицето кои ми се помрсни :D

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Од битола е мислам чупето :D
    Ние имаме 2 Веро едното е горе, а другото е на Широк Сокак :)

TheGirlNextDoor and butterfly33 like this.
  11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Јас ја имам 6ката, тогаш кога ја купував само 6ка имаше а светол тен имам. Јас откако ја земав подлогава не користам пудра, туку само коректор таму каде што треба и пудра во прав. Ако имаш суво лице , стави некоја крема и нема да имаш проблем :)

Adi888 likes this.
  12. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Епа знам дека Ади е од Битола, па да кажам по нашки :D Мислам дека ја има и во Зегин подлогата :)

Adi888 likes this.
  13. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Ја имам плавата крема и така ми стои ја препорачувам за некој со многу,многу мрсно лице, бидејки ептен се суши одма и некако ми го здрвува лицето....

Дали некој ја има користено оваа база???

http://www.google.com/imgres?hl=en&biw= ... s:18,i:146

14. Sephora

Sephora Популарен член

Јас ставам само young derm крем за интензивна нега на мрсна и проблематична кожа со екстракт од манго и камилица, и пудра директно.
    Ако имам некоја попосебна прилика нанесувам фиксатор.
    Порано користев на Сефора едно мало, малечко, и добро беше, ама кога ќе дојдеше при крај малку тешко се доаѓаше до остатокот од производот.
    Сега користам на KIKO. Станува збор за пудра во форма на стик ама мене не ми е доволно покривна, па одозгора нанесувам течна пудра и не ми паѓа. :)

15. dushiche

dushiche Популарен член

Како подлога крема за лице ставам.

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Ја ставам на Јанг дерм, ама ништо посебно... добра е, ама мислам дека можам да најдам и подобра. :?: Ја меркам ББ крим на Гарниер, искуство некој? Таа за мрсна/комбинирана кожа?

17. A-j-a

A-j-a Популарен член

Ја имам новата ББ крема на Гарниер, добра е само обавезно крема да ставаш под неа без разлика што пишува на неа дека е хидрантна, нема да светнеш. Не ми се допаѓа само тоа што е многу течна би сакала да е малку погуста. Стои речиси цел ден, само ако тенот ти е многу светол џоа Каспер посветлата нијанса на кремава ќе ти биде темна. Еве на сликите можеш да прочиташ повеќе за неа.

[​IMG][​IMG][​IMG]

Taccka and Doozy like this.
  18. feminium

feminium Истакнат член

Дали ви прави разлика дали сте ставиле или не подлога за шминка?Кои е ефектот??
    Не сум користела досега па ако може некој да ме просветли :$ :worried:

19. dushiche

dushiche Популарен член

Ако имаш мрсна кожа нема да има разлика дали имаш подлога или не. Но ако имаш сува кожа со дирекно нанесување на пудра ќе го исушиш ицето уште толко ќе почне да се лупи.
    Препорачливо е за секој тип на кожа да се стави како подлога барем обична крема за лице. Така кожата ќе е заштитена.

feminium likes this.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Како порачан ми дојде денеска ваучер од Космо, ја купив ББ крим на Гарниер, за мрсна/комбинирана кожа. Од мерак се нашлапав за по дома :D , и сега сал се огледувам. :wasntme:

Ја неутрализира бојата на лицето, дефинитивно. Не е бледо, барем мене не ми е бледо (мидиум го земав јас) за разлика од 5ката на Јангдерм која е со жолд подтон, ама мене ми е бледа. Со жолт подтон е, и ми изгледа многу паметно решение за насабајле, да станеш и директ после помада да ставиш вакво. Лесно е за секојдневна употреба, и ако гледам добро на огледалцево, и порите ми се смалени. Така си пишува де.

Лицето сепак не е како посипано-со-брашно матирано, туку така здраво и свежо матирано. Одвај чекам да го испробам со пудри и глупости, т.е. со целата моја рутина на шминкање. :D

Препорачувам и за тинејџери како замена за пудра! :!:

285 денари во Космо. :)

A-j-a, senza.parole, Edie.S and 2 others like this.