јас мислам дека нема да запримети затоа што не е крвта пресудна за да се каже-да прв пат ми е! болка ке имаш сигурно пак и по тоа и по неискуството ке знае дека си уште невина.не се секирај. еве на пример јас крв немав само болка.
Помина долго време откако сум била со машко скоро 2 години.Секогаш некој со којшто несакам да имам нисто повеке.
Девојче, не си требала да го лажеш , што и да си планирала со него , си требала да му ја кажеш вистната. Па и тебе некој истото да ти го направи , нема да се чувствуваш убаво нели. Затоа седни, разговарај со него и кажи му што како се случило,па тој ако навистина те сака нема да му биде важно дали си имала порано односи
Според моите сознанија нема никакви физички промени, има само промени во однесување. Редовниот секс те прави расположена, ти дава поттик, самодоверба, а апстиненцијата создава раздразливост. Со сексот жената цвета а без него венее.
Така е, раздразливост. Но прашањето е дали единствено само тоа? Други промени како на пример поголема самоконтрола, поголема концентрација, поголема физичка сила (барем кај машките), помала социјална анксиозност и помало неконтролирано однесување и зборување (читај: мумлање) и други примери, овие не се ли добри страни на апстиненцијата?
Па сепак изгледа дека не е кај секого исто. Она претходно го пишав гледајќи други примери, жени абе вештерки направени. Некаде читав дека долга апстиненција го намалува либидото и тоа можам да го потврдам. И мислам дека тоа ми е единствена лоша страна од досегашните изминати 10 месеци. Разликата во однесувањето ми се чини дека се должи на тоа што некои наместо да го контролираат телото, тоа ги контролира нив.