страшен комплекс ми се подочњациве, уствари не се подочњаци, него отоци... Ги имам од дете, колку и да сум наспан и што и да ставам ништо не ми помогнало никогаш, увек ми се подочњаците претерано потечени... Многу пати сум размислувал за операција да ги тргнам еднаш засекогаш, но дали постои тоа кај нас, и ако некој нешто правел слично дали знае подетално да ми објасни ?
Не си единствен. Откако знам за себе имам подочници, точно, не се темни, меѓутоа се подуени и прават константно да изгледам уморно, дури и кога сум најнаспаната личност во просторијата. Мислам дека треба да се помириш со фактот дека никогаш нема да ги снема и да почнеш да си ги негуваш. Како некој што од секогаш апсолутно експериментирал и се шљакал со се’ и сешто за да направи да истиве се изгубат, можам да кажам дека големиот дел од стварите кои кружат на нет си немаат благе везе. Сите тие совети за компири сечени, краставици, до ќесички чај од камилица имаат една заедничка ствар, а тоа е ладната температура на која треба да се стават пред апликацијата. Ладното има некој благ ефект при намалувањето, но краткотраен. Сум користела безброј креми (само никогаш не сум ја пробала таа за хемороиди, не знам, тој момент малку ми е ) ама ништо не ми помогнало како The Ordinary Caffeine Solution серумот. Моментално го нарачав второто шишенце и топло ти го препорачувам и на тебе и на сите останати кои имаат ваков проблем. Не е чудотворна, но за нашата мака и малку разлика е уствари многу. За операција не би никогаш, ем што сум коркач, ем што таа регија е преосетлива, но на youtube имаш многу видеа, така да разгледај како оди самиот процес.
Гледав на јутуб, малце е езиво со операцијата а и од друга страна доста скапо... Но сепак сум за да го направам тој чекор некој ден, до тогаш ќе те послушам, ќе пробам со тој серум, само каде би можел да го земам ? Фала ти многу на информација и совет
Кај нас ја нема нивната козметика, така да само онлајн преку deciem или beautybay. Околу 6-7 евра е шишенце.
Женски, препорачајте некој серум, рол он, крема за под очи против подочници? Само не од The Ordinary или Revox, се изначитав ривјус и сите викаат дека немаат речиси никаков ефект. Се мислам да го земам ролонот од Балеа за под очи, но не знам колку би помогнал.. Некој друг предлог?
Ако ти се темни подобро да земеш од тие од полжав траките што се лепат под очи. Се држат 30 мин мене ми помагаат колку толку барем подуеноста ја намалуваат.
Мене најмногу ми помагаат (изладени) кесички чај од камилица. Или памукче натопено во чај од камилица. И добар сон, многу вода. Легнување рано, спиење не повеќе од 7-8 саати. Кога спијам премногу или премалку, одма се појавуваат темни подочници. Поминуваат кога го регулирам спиењево. Кофеинскиот серум од ТО ми беше катастрофа, не ми се допадна. Следно би пробала од оние under eye patches маски, ги гледав во ДМ ама не можев да се одлучам што да земам и баталив.
Дали некој има ставано хијалуронски филер на подочњаци да каже како е задоволен? Се мислам повеке време за тоа ама никако да се решам
Знае ли некој во МК кај може да се прави корекција( операција ) на подочници? За наследни подуени подочници станува збор, I'm over it Изгледам уморно 24/7 ... Дај боже да имав само темни подочници, бар тие се покриваат со коректор многу лесно , за подуени подочници нема лек!
Дај слика молим те и јас мака мачам, а не сум сретнала баш до сега некаде. Ми рекоа и со крвен кармин покривале, ама не сум испробала. Страшни темни кругови имам, не се сликам ради нив, само летно време со цвикери.
Јас го користам на l.a. girl ама пошто нема во Мкд од тој бренд, можеш да ги побараш овие на Кико,а можеш и кремаст да си земеш. Битно да е портокалов. Ќе нанесеш од него па пудра па коректор, јас вака правам. Не знам кој од овие ги има во Мкд ова е само предлог. Можеш и со портокалов кармин да пробаш,исто можеш да го земеш и на артдеко камуфлажниот коректор со тоа што ќе избереш нијанса согласно твојот тен ( без пудра) многу покрива и ги покрива и без портокалов коректор.
Порано немав толку проблем со подочњаци, сега изгледам ко тепана да сум. Ни коректор не ми помага. Препорака за некој серум, крема?
Заборавив да напоменам во оригиналниот пост, го имам користено кофеинскиот серум на ТО ама не видов никакви резултати.