Уф и јас имам темни кругови, немав ни 20 год кога ми се појавија , и воопшто нема врска колку сум спиела, уморна итн секогаш се тука, генетски се моите, и мислам дека ме прават постара од што сум, не се подуени само темни кругови околу очи , Се сто сум видела по нет сум пробала со ништо не се покриваат, ни со коректор за подочњаци со ништо трае некои си 10 на мин и пак по старо, па дури и полошо изгледа се познава и така ги баталив не се поправа ова бар кај мене, ми дава некој болен изглед не ми се допаѓа но тоа е
И кај мене е генетски, модра е самата кожа. И со капилари. Не знам како да опишам дури. И порано повеќе прикривав. Сега малку само ставам коректор и тоа е тоа. А има хируршки зафати, па сеа мозокот натака ми оди
Со мало пазење и средување на исхраната не доаѓаат до израз, баш приметив. Периодов вметнав повеќе овошје и салати измеѓу оброци и засега е солидно. И спиење од минимум осум часа (најидеално девет или девет и пол), пиење многу вода.
И јас имам проблем со подочници и без разлика дали сум спиела добро или многу, секогаш ги имам. Со годините се познаваат сѐ повеќе. Ако имате нешто што помага, препорачајте.
Лепенките на др. Хедисон за темни кругови околу очите топ се. DR. HEDISON Vital Energy Хидрогел лепенки за под очи, 60 x 1,4 г
Еднаш на ден е сосема доволно, најдобро е наутро кога ќе станеш и еден совет, чувај ги во фрижидер. Кога ќе ги ставиш ладни под очите имаат подобар ефект, 20 -30 минути. Јас за тоа време си пијам кафе и одмарам.