Оди да те видам поздрави се со баба и притоа успеј да избегнеш шлапање по три пати на двата образи, па чак и во уста
Јас немам баби, ама затоа се бацувам со свекрвата. Не гледам проблем да се бакнеш при поздравување со некој близок.
Страшно ме нервира овој тренд. Океј, блиски пријатели и роднини се во ред. Ама зошто бе некоја што втор пат во животот ја гледам, да морам да ја гушнам во образ? Зошто ако подадеш рака, те сметаат за некултурен? Не сакам да се поздравувам во образ со сите, бидејќи сметам дека тој поздрав е за најблиски пријатели и роднини, а не за секој човек кој сум го сретнала на улица.
Ostaj rodnini. Nema poloso od nekoja devojka koga te vidi deka se doblizuvas od dalecina, go sobira socnoto od celiot usen otvor, gi zalizuva usnite I pri dopir so obrazot se vrti, demek slucajno, te baknuva blizu usnite so cela mokra, taze zalizana vlazna usna. Nemozam na nisto drugo da mislam vo toj moment osven kako da se izbrisam a taa da ne primeti.
Ве молам за дискреција и поздрави само со ракување. Многу од жените се чувствуаат лошо кога ќе ги одбијам за бакнување во образ при поздравување но тоа сум јас, тоа се моите правила.
Со блиските ми е ок, ама ова веќе се наметна како правило за поздравување и со пријатели, со кои и не сме така блиски, искрено ми е банално, посебно коа ќе се залета да се бацува некое машко неизбричено, страшно ме нервира.
Мене ми е awkward кога треба да се гушнам со некој, а не па и да се бакнам( во образ нели ). Воопшто не сакам споделување на таква интимност. Повеќето од моите другарки се гушкаат кога и да се видат, дури и да се виделе еднаш во текот на денот, ако се видат пак, пак ќе се гушнат .
Pozdrav so baknez, guskanje samo so moite doma. So deca obravce, celo, a so mm se znae hug: So prijateli, rodnini edno obicno zdravo i rakuvanje, cinam deka e dovolno.
Со другарки се прегрнувам. Ретко кога се допирам образ за образ. Со другари рака со рака само или едно обично здраво. Со роднини исто така со рака само со некоја по драга роднина знам и со образ. Со дечко се знае.