Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Позитивните страни на кариерата

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Tanjamm, 17 август 2022.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    12.662
    Камо среќа Македонија да имаше вистински кариеристи, да имаме само професионалци во општини, инспекторати, Влада, министерства, здрав бизнис сектор, па тогаш животот ќе беше песна и за текстилци, трговци, и сите други. И таа шивачка ќе имаше достоинствена плата, К-15 кој нема да го врати, цел одмор, а не само 5 дена кога газдата ќе дозволи, платени прекувремени часови. За жал ништо од тоа нема. Камо среќа добри кариеристи со кредибилитет, да изготват функционални закони, да не доведат во ред и да се почитува она што е на хартија. Па Македонија ќе биде Швајцарија, но ние немаме ништо од тоа. Отворив тема, веднаш помисливте, еве ја оваа за себе бара мислење. Не бе луѓе, немам јас ни фабрики, ни работници кои работат за мене, напротив јас работам за плата. Е сега, какви биографии имам видено на странци, кога ќе видам човек на 38 години, со CV како да живеел и работел цел еден век, е тоа е кариера. Кај нас таквите на прсти се бројат, општеството тоне во апатија, нефункционалност, и секоја жена што има пари да си плати кафе „абе кариеристка е“. Не е.

Ако една жена има докторат на пример, не станува автоматски неподобна за мајка.

На Puellapulchra и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  2. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.605
    Допаѓања:
    7.685
    Се согласувам. Луѓето едвај се прехрануваат тука, а не па кариера да градат. Младите кои имаа потенцијал, беа принудени да си отидат. Зошто? Затоа што нема пари за леб да јаде, а не па да стане сликар или музичар или пак научник. Затоа што нема услови во Македонија. Да имам шанса одма си одам од тука. Не се мислам два пати.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Пари
    Пари
    Шетање
    Ширење познанства

4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.729
    Допаѓања:
    9.229
    Ми пријавиле и избришале мислење како "фала" што им ја активирав темава кога немаше објави во неа.
    Во ред е, продолжете така да се потресувате за туѓите мислења, тоа беше и поентата на мојот првичен коментар.

Последна измена: 11 септември 2022
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.422
    Јас па не мислам дека ако имаш кариера, дека по дифолт немаш ништо друго. Познавам луѓе со супер кариери, а воедно имаат и време за сѐ останато.

На Tanjamm, Lady D ❤️ и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Exactly
    Сѐ е ствар на баланс

На Tanjamm, Lady D ❤️ и Ketchup им се допаѓа ова.