Неодамна бев во таква ситуација, бев ужасно затрескана во еден дечко, мислам дека тогаш и би се убила за него, можда на почетокот ќе се десеше нешто, но после јас почнав да му посветувам многу внимание и дечкото си се најде на седмо небо и после си поигра со моите чувства, и замислете се муваше со моја најдобра другарка, немате поима колку ми беше тешко, после западнав во депресија, и сега си се мачам со болести, а од тогаш веќе никогаш не се заљубив така ко што бев во него, бидејќи љубовта носи само проблеми ништо повеќе, сега се ми е минлива авантура, не верувам во љубов...
Stoj ponastrana.nemoj da bides Treta licnost.ako nesto seriozno posakuval nemalo da e sga so Druga.ako se sretnete mozes samo svesno da Si naneses bolka.jas taka mislam,pa tvoe e katana.( Eve primer Stavi se na mastoto na negovata Devojka)
сопред мене те чува како опција или за да ја прави љубоморна или кога ќе раскинат ти да си тка, замена да речам игнорирај го ми се има случено ама баш истото само ние излегувавме блиски бевме се ми кажа демек не ја сакал мене се свиѓал ама остана со неа и почнав да го игнорирам ни муабет ни ништо на фб ладно мн му враќав на крај и раскина и почна да трча по мене, тоа и беше планот само што јас за тоа време го заборавив што беше + нешто од моја страна... Заборави го таквите се само губење време..Ништо не добиваш само може да се смувате и да е прави дека не те знае или пак ако има повеќе да те вара, а ти го гледаш најдоброто во него и по се ќе пробаш уште да го гледаш ама немој слушај ме не вреди...
znam se stavam znam kako boli mnogu bolii i mu rekov ne sum jas takva licnost a toj vakvo: :/ sto da mu vratam help?
toa i mu e celta mu vikam imas devojka vika ne e tuka i jas m vikam ne sum takva devojka (vo smisla da svati deka ne sakam da i nanesyvam nea bolaka ne sum takov tip na devojka) ako raskine toa e veke drugo ali vaka ne odi kako da go prasam nekako pomognete mi ve molam!!
Neznam Dali voopsto treba da mu vrakas.Ako vratis Sega ti ... Toj Ke pise Pak nesto...i vo tebe Ke se ragaat cuvstva Pak i Pak i Pak i Ke ti bide se potesko.ednostavno Stavi kraj na taa komunikacija.bez objasnuvanje.iscezni...Ke ti bide tesko ... No poleka Ke se naviknes
vikas deka taka e najdobro? ali ne pokusava da me zbrise a mi pisese pred da se fati so taa devojka otkako vleze u vrska ne pisese sega posle 1godina
знаеш што ? отворено речи му, ако не можеш (претпоставувам дека нема да можеш) во живо тогаш на фб речиму јас не сум ничија 2 опција и 2 избор или 1 и единствена или ич одлучи јас или таа ако сакаш да си со мене смао со мене ќе си нит сакам да делам нит да ме делат, со мене или со неа ако сакаш со неа чао секаков контакт ќе прекинеме греота е и таа да е повредена ако сакаш со мене со неа ќе прекинеш... според мене ова ти е најдобро нит ти повредена нит тааа и вака ќе видиш дали ти му значиш или таа... ако не може демек да се одлучи речи м удур да одлучиш не ми пишувај а што и да е и таа да е кога ќе одлулип само пиши ми го тоа да знам. Знам тешко ти е сакаш по секаква цена барем малку контакт да имате сакаш да го гледаш само доброто во него и се такви работи знам поминувам и јас низ слично еве сега се убедувам добар е ваков е таков е не сака да ме повреди ама сепак да се сочиме не се добри ваквите ко твојов а богами ни ко овој јас шо се замарам.. Пробај не мисли на него најди замена многу е полесно преболувањето со замена немора да осеќаш само да се пишувате (со замената) е добар почеток... Ти посакувам среќа
Девојќи не дезволувајте некој да си поигрува со вашите чувсства, залудно не го барајте доброто таму каде што го нема. Моментално поминувам низ оваа ситуација, дечкото две години си поигруваше со моите чувства иако бев свесна за тоа, но го засакав и се надевав дека еден ден ќе бидеме заедно, самата си измислував оправдувања зошто така се однесува еден ден топло 10 дена ладно, и накрај јас останав повредена. После две години дечкото дури немаше храброст мене да ми каже па преку другарка ми прати поздрав како јас сум можела да очекувам нешто од него, ништо не сум му значела, ми се јавувал само кога бил пијан, и дека си имал друго девојче за сериозно, а во текот на тие две години постојано ми даваше лажна надеж. Тој за кратко си фати девојка, а и ќе се женел. Незнаете кој шок е тоа, иако знам дека тој не е за мене и дека нема да бидам среќна покрај него, секој ден се измачувам, нема ден да помине а да не мислам на тоа што ми го направи, начинот на кој постапи, зошто така постапи, легнувам и станувам мислејќи на тоа. Никогаш не заборавајте дека сите луѓе не се како вас, си играат со чуствата без око да им трепне, не размислувајќи за последиците и што оставаат зад себе, тие си продолжуваат со животот и не се вртат назад, а ќе ве повредат само доколку вие им го дозволите тоа. Не дозволувајте да бидете повредени, ако некој ве сака секогаш ќе биде покрај вас, секогаш ќе најде време за вас без никакви изговори и оправдувања, тој што ве сака ќе сака секој момент, секоја секунда од неговиот живот да го помине со вас.
Играњето со чувства е една од најлошите и најбрутални работи што може некој да ги направи на некој друг. За жал, ова може да се случи и несвесно и ненамерно...
Поигрувањето со чувства е најнискиот удар кој може некој да го даде а другата личност да го прими. И боли многу, дури и премногу.
Бев „“жртва“ на таков чин, боли да една година ми требаше да се управам. Само што Господ гледа, во животот се се врача!