1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Покачена температура на бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од Ivaivana, 14 јануари 2017.

1. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Majki denes prv pat krenavme temp 4m sme, 38,3 glavata e MN potopla od teloto a nepcata mn ja cesaat ovie dve nedeli samo grize nesto I Rakata non stop u usta I e.. Mozno e da e od nepcata? Neli rano e 4m? Maticbata kaza paracetamol da I Dademe po tel ama ne kaza Koja gramaza vikendot da ne I se upropasti ama saglam doktorive..

2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495

Прикачени фајлови:

На СноуБол90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Ефералган чепче се става цело или пола? Малата се случува да ми го поврати далеронот, па ако крене ноќеска тт да и ставам чепче

4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Цело се става. Ќе го прочиташ упатството пишува на колку килограми колку мм чепче се става.
    Над 10 кг мислам беше 150

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    29
    Мајки малото настина вчера. Му тече носете од вчера еве сега качи температура 38. Да и дадам далерон или да почекам пред 38,5 да не давам. А и по колку треба на бебе 8+, 10 кг сме...ми е страв на своја рака да давам, ве молам за помош

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Најдобро е да чекаш до 38,5 за да телото се избори само. Покачената температура е дел од имуниот одговор на организмот и со нејзиното снижување го одолговлекуваме оздравувањето.
    Сепак ако подолго време го држи таа константна температура и ако притоа му е многу мачно на детенцето дај му една доза за да му олесниш. За дозата прочитај на упатството, мислам 2/3 од шприцот беше за таа возраст.

7. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Во меѓувреме масирај го со оцет или алкохол(ракија), облечи му мокри чорапчиња, на челото стави му мокро крпче само со вода. Прави се друго, а ако не се симне со тоа дај му далерон(парацетамол).

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.491
    Малава ми крена темп.
    И дадов сируп пред саат сега заспа.
    Ми е страв дека заспа, почна да слегува темп.
    По 6 саати да дадам пак ако крева или како превентива можи пак?

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.446
    Ќе ја проверуваш често. Ако крене пак, ќе дадеш. А ако не крева нема потреба.

На Leo_29 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Ajde mamicki .. ne napadna i nas tt eve 2 dena po red .. bevme deneska na pedijatar almacin ni dadia zaradi crveno grlo .. davam ibuprofen pa cepce .. ocen na corapcinja i taka na noze .. tusiram so mlaka voda.. ce se simne i pak od nigde negde pak se kacila .. krvna slika utre ke pravime pa ke vidime so ke pokaze .. a prasanje mi e posle kolku vreme ibuprofen ima efekt ?. Kako sto gledam jas kajmene nema efekt .. samo od ocetov i cepceto mine .. ne vidov deka ima nekoj efekt

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Зависи кај сите различно делува, зависи и како и колку качува... синчето кога ке ми качел тт, тоа обавезно одело 40... масажи, туш, оцет, сируп и пак имал висока. Сируп до 37.5 ке симнел и за два часа пак нагоре одело, едвај 4,6часа го имам додржувано за до нареден сируп. Инаку со Ибупрофенот се случувало и 30,40мин да чекаме да почне да симнува. Кај нас чепче најбрзо симнувало и највеќе време го држело.. и брзо ми симнувал со мачкање алкохол, но тоа не го држи многу.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.491
    На колку време да ја проверувам за темп.?

13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Зависи колку брзо дига. Јас мојава ноќно време на пола саат или саат мерам. Со аларми наместени.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.491
    Крева,туширам пак крева и така во круг сега едвај заспа преморена,ставив чепче.Уфф прв пат ми крева страв ми е многу.

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    мами а со каков топломер мерите температура? има некаква врска? дома имам живин ама ми е страв кај бебе скоор 2ипол месеци е а многу претка. Купив еден од нук дигитален и баш денес кога ми е најпотребен, викам ај пред да си легнам да му мерам температура зошто денес го вакцинирав ми јавува 35 :/
    или ја не знам да баратам или бебац многу ми претка

16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Ја си мерам со дигитален...стави го убаво под мишка и стегни и го рачето према телото и пушти да мери...најдобро во скут кај тебе полесно ќе и ја задржиш раката стегната...

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Јас мерам со дигитален на чело.. ако ми е сумљиво мерам плус со живин, ама секогаш ми покажувало исто.

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.933
    Допаѓања:
    36.049
    Дали може да има тт, а да не е топла на чело?
    Спие и топли и се рацете и нозете ама на чело ја пипкам со раце и усни и нормално си е.

Топломерот ни е за во газе мерење. Треба само да го доближам или навнатре да се стави?

19. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    треба убаво да се стави внатре во газето,од иакуство ти кажувам ако не е било убаво наместен ми кажува пониска тт.Ќере последниве неколку пати не е многи жешка на чело а кога измерам има покачена тт,не сакам да плашам јас си мерам што е сигурно - сигурно.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Ме интересира дали чепчето го има истиот ефект како сирупот? Ќерка ми сируп не може да смисли, па ставам чепче кога има тт