Покачена температура на бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од Ivaivana, 14 јануари 2017.

1. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Majki denes prv pat krenavme temp 4m sme, 38,3 glavata e MN potopla od teloto a nepcata mn ja cesaat ovie dve nedeli samo grize nesto I Rakata non stop u usta I e.. Mozno e da e od nepcata? Neli rano e 4m? Maticbata kaza paracetamol da I Dademe po tel ama ne kaza Koja gramaza vikendot da ne I se upropasti ama saglam doktorive..

2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495

Прикачени фајлови:

На СноуБол90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    13.689
    Ефералган чепче се става цело или пола? Малата се случува да ми го поврати далеронот, па ако крене ноќеска тт да и ставам чепче

4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Цело се става. Ќе го прочиташ упатството пишува на колку килограми колку мм чепче се става.
    Над 10 кг мислам беше 150

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    31
    Мајки малото настина вчера. Му тече носете од вчера еве сега качи температура 38. Да и дадам далерон или да почекам пред 38,5 да не давам. А и по колку треба на бебе 8+, 10 кг сме...ми е страв на своја рака да давам, ве молам за помош

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Најдобро е да чекаш до 38,5 за да телото се избори само. Покачената температура е дел од имуниот одговор на организмот и со нејзиното снижување го одолговлекуваме оздравувањето.
    Сепак ако подолго време го држи таа константна температура и ако притоа му е многу мачно на детенцето дај му една доза за да му олесниш. За дозата прочитај на упатството, мислам 2/3 од шприцот беше за таа возраст.

7. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    3.602
    Во меѓувреме масирај го со оцет или алкохол(ракија), облечи му мокри чорапчиња, на челото стави му мокро крпче само со вода. Прави се друго, а ако не се симне со тоа дај му далерон(парацетамол).

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Малава ми крена темп.
    И дадов сируп пред саат сега заспа.
    Ми е страв дека заспа, почна да слегува темп.
    По 6 саати да дадам пак ако крева или како превентива можи пак?

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.472
    Ќе ја проверуваш често. Ако крене пак, ќе дадеш. А ако не крева нема потреба.

На Leo_29 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Ajde mamicki .. ne napadna i nas tt eve 2 dena po red .. bevme deneska na pedijatar almacin ni dadia zaradi crveno grlo .. davam ibuprofen pa cepce .. ocen na corapcinja i taka na noze .. tusiram so mlaka voda.. ce se simne i pak od nigde negde pak se kacila .. krvna slika utre ke pravime pa ke vidime so ke pokaze .. a prasanje mi e posle kolku vreme ibuprofen ima efekt ?. Kako sto gledam jas kajmene nema efekt .. samo od ocetov i cepceto mine .. ne vidov deka ima nekoj efekt

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Зависи кај сите различно делува, зависи и како и колку качува... синчето кога ке ми качел тт, тоа обавезно одело 40... масажи, туш, оцет, сируп и пак имал висока. Сируп до 37.5 ке симнел и за два часа пак нагоре одело, едвај 4,6часа го имам додржувано за до нареден сируп. Инаку со Ибупрофенот се случувало и 30,40мин да чекаме да почне да симнува. Кај нас чепче најбрзо симнувало и највеќе време го држело.. и брзо ми симнувал со мачкање алкохол, но тоа не го држи многу.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    На колку време да ја проверувам за темп.?

13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Зависи колку брзо дига. Јас мојава ноќно време на пола саат или саат мерам. Со аларми наместени.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Крева,туширам пак крева и така во круг сега едвај заспа преморена,ставив чепче.Уфф прв пат ми крева страв ми е многу.

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.109
    мами а со каков топломер мерите температура? има некаква врска? дома имам живин ама ми е страв кај бебе скоор 2ипол месеци е а многу претка. Купив еден од нук дигитален и баш денес кога ми е најпотребен, викам ај пред да си легнам да му мерам температура зошто денес го вакцинирав ми јавува 35 :/
    или ја не знам да баратам или бебац многу ми претка

16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Ја си мерам со дигитален...стави го убаво под мишка и стегни и го рачето према телото и пушти да мери...најдобро во скут кај тебе полесно ќе и ја задржиш раката стегната...

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Јас мерам со дигитален на чело.. ако ми е сумљиво мерам плус со живин, ама секогаш ми покажувало исто.

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.273
    Дали може да има тт, а да не е топла на чело?
    Спие и топли и се рацете и нозете ама на чело ја пипкам со раце и усни и нормално си е.

Топломерот ни е за во газе мерење. Треба само да го доближам или навнатре да се стави?

19. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    треба убаво да се стави внатре во газето,од иакуство ти кажувам ако не е било убаво наместен ми кажува пониска тт.Ќере последниве неколку пати не е многи жешка на чело а кога измерам има покачена тт,не сакам да плашам јас си мерам што е сигурно - сигурно.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    13.689
    Ме интересира дали чепчето го има истиот ефект како сирупот? Ќерка ми сируп не може да смисли, па ставам чепче кога има тт