Јас колку што знам, Diazepam е генеричко име за лекот. Дијазепам супозитории нека побара (или дијазепам за ректална употреба), во аптека ќе го разберат и ако имаат и под друго име ќе му понудат.
Имате искуство со термометрите за во уво? Дали сте задоволни? Моментално користам на нимо, ама некако не сум сигурна дека дава точно...
Здраво, дали има чепчиња парацетамол кои се за деца од 2 год околу 13 кг? бидејќи ефералган од 150 мг е за до 12 кг
Мислам дека нема. Јас за 13 кила дете би ставила од тој од 150мг. Чепчиња не сум користела, ама сируп имам така давано, мааалку помала доза (пример ако има 11 кила, мерам за 10 кила), делувало најнормално. Едит Постоело од реплек 300мг, ама како би се дозирало ова и дали ги има по аптеките, не знам. Спојлер
Здраво, синоќа синчето ми качи температура до 38 со 5,тос траеше смао 4 часа од 19 ч до кај 23ч и после тоа се спушти, ок беше, си заспа, мерев цела вечер немаше. Пред 10 дена исто вака качи 38 со 5 до 39, пак исто само 3 - 4 часа траеше температурата. И во септември вака ми крена температура, исто траеше 3-4 чсса и после тоа ок си е, свеж. Од што може така да биде за брзо температурата и после тоа ок, а не напоменав, ниту повраќал/пролив сите овие патеви, ниту кашлал. Крвни слики кога сме правеле после температура, ок беа, освен пред 10 дена кога ми крена црп беше 33.3, др рече вирусно е. Сега незнам зошто еве пак ми крена?.... И пишав на Др не ми врати ништо на пораката Дали сте имале некое сл искуство?