Ние имаме две запчиња, без тт и без никаков симптом.извадени. Мали вчера ми крена 38.3...и денес чат/пат имаше, па се мислев дали може.толкава од заб, нешто многу горе се чеша. Нејсе, крвна слика и мокраќа утре па ќе покаже од што е. (Како за малер ваквите работи за викенд се случуваат )
Исто први 4 забчиња без да приметам пораснаа.. на едно двојче само качи. Види ако е океј крвна слика значи може да е на пат некое ново забче. Направи и црп...
majki aman dajte mi sovet nekako pomagajte. Neznam dali treba da panicam ,no jas panicam vo momentov! bebe ima 10 mes . cel den ima temperatura 38,5 . Dadov cepce, go odnesov na maticen pedijatar, rece malce grlceto mu e crvenko i mi dade surupce hikoncil. I mi rece staj mu cepce pak doma i izbanjajgo i tolku. Eve seuste ne mu e nitu malce spadnata temperaturata duri stigna do 38,9. povtorno meram 38,6. Zaspa bebe,umorno nespano cel den. sega sum preplasena. Da go nosam na detsko ,sto da pravam , a najverojatno toa ke bide zosto promena nema !!
Најпрво и основно,ти не треба да паничиш. Не знам зошто со чепови си почнала,мислам подобро со сируп, но тоа е индивидулно право. Периодов има вирус со тт, пролив,поврќање,може и да ве има фатено. Ставај оцет на чорапи и туширај почесто
Децата обично креваат висока температура. Без паника. И моето крена, 38,8 а одиме на одмор. Не го прегревај само. Потенко облечено, ладни облоги ма рачињата, оцет на нозете. Многу течности, ќе помине. Не може одма да се излечи. Два три дена секако ќе поминат. Таман работа одма на клиника. До три дена ни на обичен лекар не го носам. Ако не се подобри поале тро дена тогаш одиме на лекар. Сокче, млечце, чајче, многуууу гушкање и ќе помине.
go odnesov na detsko ,mi kazaa deka ustvari cepcinjata sto mi gi dale bile za pomala kilaza, eve sega od 150 mg i spadna malce. Znaci luge OCET ne!!! staviv preeska i obele celo,racinja,nodzinja kamen ladni i jas samo os toa se preplasiv, mi kazaa ocet nikako,ili surup ili cepcinja.
ne e toj virus sto go napomena. A eve vaka : koja majka ne panici ? sekako deka ispaniciv i seuste mi e strav ,bebe spie sega, no sekako deka pred nego ne pokazav neli. Ima razlika . Za tushiranje da , toa go pravam ,no ocet sega ednas i nikogas vekje , napomenav vo prethodnoto mislenje zosto. Se dvoumev i ubavo sto pojdov na detsko , menjam maticen toa definitivno
@Adeline и јас еднаш со оцетот така згрешив, имаше малку кренато, да не давам парацетамол ставив оцет, а стапалцата пред тоа топли му беа. По оцетот мраз му се направија и повисока ми крена. И јас паничам многу, тој што си е паничар, таков си е, битно бебе е во ред сега и побрзо целосно да оздрави.
Не обичен оцет мајки,тој е јак,другите што има вински оцет,розев по боја,натопеш чорапчиња и облечеш,штом се исуши пак,ама само на ножињата,не рачињата.
Мајки беба е скоро 8 месеци. Има тт од синоќа,најмногу до 39.4 крева. Бевме на лекар, црвено грло и набабрени непца. Ни препишаа "цефаклор" и "ибупрофен" Некој совет плус што можам да и помогнам во домашни услови? Цел ден спие, се разбуди еден час седеше со цимкање, со молење едвај ја додржав да не заспие, па ми заспа сама во раце. Дали да ја оставам да спие или да ја будам? И дали да ја покријам повеќе со ќебенце, за да се испоти, па можеби да и спадне тт?
што почесто нека цица(ако цица) и вода,разладено чајче.Течности мора бидејки ке дехидрира.Јас никогаш не сум покривала бебе со кебе при висока Т.Напротив го расоблекувам .Можеш да го тушираш со млака вода.
Ја расоблеков, ќе ја истуширам штом се разбуди. Не знам дали да ја оставам да спие или да ја разбудам?
Ние имаме само покачена тт бебе е една година значи веќе е дете му давам сируп за тт на 6 часа по 5мл малку е кенкав ос што може да биде тт?