јас со живин неможам никогаш да измерам убаво .Се тегне целата и плаче и на крај пак не сум сигурна дека точно покажува.На нук користам .На чело го допрам 3 сек и толку.Кај мене досега не промашил.И на педијатар и мерат со таков.И во Систина лани кога лежевме паметам се со таков мереа
Убав е тој, ама верувам малку поскап е. Јас имав на чико и др еден дигитален, нз марка, ама користам живин. Најмногу му верувам. Башка, едвај најдов да купам
Јас зедов безконтактен на Гератерм, од Зегин. На промоција до денес, за 1400 денари. Задоволна сум, само го доближуваш до челцето, за две секунди имаш резултат. Најточно е секако со живин, ама не се ни произведуваат веќе, а и дете се малтретира со тоа, не даваат најчесто да измериш убаво.
@Annath кај нас нема зегин, а која е редовната цена ако знаеш? Па да си купам понатака. Што мислиш за мерење температура во газето оти така побрзо е и не плаче, ама да не е штетно?
1600 и уште нешто. А за газе не знам,немам мерено така. Знам само дека треба пола степен да одземеш за да ја добиеш точната тт.
лепенки за температура имаш дома? тие и превентивно може да се ставаат на местото одма после боцкање..
Давам само кога има тт,како што си е пропишано во упатство Ако не е висока тт туширање почесто со млака вода и многу течности
Два дена имаше висока тт до 39,3 доби антибиотик денес е подобра,почна да намалува тт до 38.3 па некој вели да и го давам како терапија на 8 часа без разлика дали има или нема,па не сум паметна што да правам. Фала @Mari* на брзиот одговор.
До 38.5 се толерира,давај течности повеќе да пие,масажи и туширање со млака вода Јас ја вадев и многу надвор на воздух,и не во многу затоплена просторија
Malata e 16m, sabajleto se razbudi so temperatura I osip kako vrukjnici taka izgledaat. Ja nosev na pedijatar ni rekoa virus nekakov e, ni dadoa sirup da ja simneme temperaturata, vitamin c kapkicki, I sprej za noseto sto I e zatnato. Pa prasanjeto mi e, dali nekoj go pominal toj virus so siten osip po teloto vo nalik na vrukjnici, I iskustva okolu toa?
Istoto sega go snajde sinko, 15+. 2 dena bese so temperatura do 38.5 preku den i 40 preku nok. Nokeska bese stabilen i sabajle koga stanavme bese isipan celiot po gradite, meseto i grbceto. Rozeola virusot e pretpostavuvam.
Син ми цел ден тт имаше 38, 38 и нешто. Оцет чоρапи му ставив го бајнав го мачκав ρаκија сиρуп му дадев и ништо не делува. Сега спие му меρив 3 пати паκ 38 со нешто дуρи ми поκажа и 38.5 . Што д пρавам