pa jas go merev vo 6 nedela i mi bese 85,prasav dali treba da zemam terapija, dr mi rece ne treba, vo bremnost ne se ispituvalo.a imav citano prethodbo deka nekoj piele i vo bremenost i sea sum malku zbunka
Jas pijam bromergon I denes go prasav mojot endokrinolog za prolaktin dali se mere vo bremenost mi rece ne
Пред да останам бремена го мерев во Септември ми беше околу 21 мислам .Докторот ми кажа да пијам 10 дена по 1/4 и 10 дена по 1/2.Кога останав бремена ми кажа да пијам по 1/4 на вечер.
Здраво девојки правев хормонски испитувања пролактинот ми е покачен 44 границата е до 35 а генекологот не ми препиша никакви лекарства дали можеби е до него што не можам да забременам веке 9 месеци се трудиме искуство некое!?
за пролактинот треба ендокринолог да ти каже дали треба терапија, не останувај на мислењето само на гинекологот, со покачен пролактин потешко се забременува.
Правев хорм.статус пролактинот ми е 24,9 ,а референтни пишува од 1,9-25. Дури за една недела ќе ми ги види матичната а ова некако ми стои мнг блиску до горната граница.. Некој со сл искуство?
Мене ми беше 29 и пијам Достинекс 3 недели по 1/2 неделно. Од следната недела треба да продолжам по 1/4. Пиј Б6, шетај, релаксирај се и не пиј пиво ☺
Не е тоа ништо страшно. Пролактинот е и хормон кој се јавува при стрес и може моментално да се качи, а и ако не си била наспана може и од тоа да ти е покачен. Каква врска има пивото со пролактинот?
Пивото се препорачува при доење за зголемување на прозиводството на млеко. А со зголемување на производството на млеко се зголемуваат вредностите на пролактинот.
Си ги купив од Турција последен пат а пред тоа кога купив од кај нас влегов во една приватна аптека ми рекоа тоа се наога во аптека која држи и апчиња на црно и не се секавам на името но има лого со срце и откуцај
Sega razgovarav so edna aptekarka, mi kaza deka nema da gi najdam sega bidejki imat problem so uvozot momentalno. Samo grcija...