Јас го пиев достинексот додека пиев антибиотици, не ни прашав доктор. Редовно го пијам веке подолго време, четвртинка неделно за да го држам под контрола, по препорака на ендокринолог. Ти прашај си доктор, чисто за да ти биде мирна главата, мада мислам дека не се прекинува, тој си е за регулирање на хормон, а антибиотикот ти е нешто сосема друго.
Zdravo na site. I jas sum so visok prolaktin samo citajki go forumov izgleda samo jas bev rezistentna na terapijata I zabremeniv so ifv so prl 60. Toa bese najmnogu sto se spusti. Seuste pijam bromergon I toa 4 vo denot I sega mi e 35. Sakam da prasam dali nekoja ima cisti na gradite demek ako imas iscedok od gradite t.e mleko se pravele I cisti ponatamu.
Princess 5 ne e visok pred transfer prl 20. Dimerite ti se ispitani? Mene vo 5 ned od bremenost mi bea mn visoki I primav clexane. Isto I bromergon piev do 13 ned. A tie sto primaat I eutirox terapija obavezno na pocetok od bremenost da si go ispitate tsh zasto se zgolemuva . Jas zabremeniv so 2 tsh I vednas 4 ili 5 ned mi bese vrednost 6.
Испитани ми се 974пред трансферов и ќе примам клексани имам малку и скриен шеќер 9.1 па почнав и со глукофаж но по ова што читав требало некаде до 15 а мене ми е 20.4 па тоа ме загрижи...
Ne ne ti e visok voopsto prl ic ne go misli nego. Opusti si se zasto toj e stres hormon I ke bide se vo red.
Го мериш пролактинот во бременост мене ми рекоа оти во бременост пролактин не се мери и тоа повеќе Др не еден
Da go merev ednas ili dva pati mislam vo bremenosta toa bese pred 4 god I endokrinilogot vo sk. Brankica Krstevska mi rece da ne go prekinuvam tuku da gi pijam do 13 14 ned I postepeno da go prekinam.
Jas sega si imam druga maka endokrinologot me sovetuva da pocnam dostinex za da padni pod 30 prl zasto sega mi e 35 so bromergon I zatoa imam cisti na gradite. Znaete koja e cenata na dostinex bugarija ili grcija ?
Mnogu se izmaciv so ovoj prolaktin znaci. Odvaj zabremeniv I taman mi se regulira I ciklus sekoj mesec sega izlgoa cistite na gradite pa moralo da bidi vo normalna granica. Samo da ne si raat. A jas se preraduvav so vrednost 35 I so redovniot cikus. Zatoa vodete site smetka da bidat vo normalni granici vrednostite od hormonite zasto se e povrzano cisti adenomi policisticni jajnici tsh I sto uste ne
Јас пиев до 12 недела бромергон ама никогаш во бременост не измерив пролактин после дури по породувањето го измерив пролактинот и беше 31 ама нормално е да е покачен оти дојам
Во ЗЗегин аптеките го има. Оди им со слика од него и ќе го најдат ... Јас така праев, вадев телефон и им кажував шо ми треба