Visok ti e, daj gi rezultatite kaj ginekologot, ke ti kaze kako da pies terapija, ke ti se spusti za 3-4 nedeli na normalna granica
Види достинекс нека ти смене јас имам висок птолактин со бромергон не ми се симнува сега почнав да ги пијам недела имам последно да испитам за да видиме дали ми делуваат.
Dostineks bi trebalo odma da ti pomogne, malku tesko se naogja vo gradov poso e deficiten ama vredi da go prasas doktorot i da ti smeni terapija
Девојки едно прашање добив доза Достинекс 1/2 наеднаш ,па на две недели по 1/4. Вредноста ми е скоро 50. Дали некоја од вас пиела слична доза и дали е во ред периодот "на две недели"?
Јас долго време пиев по 1/2 апче, и на 1 и на 2 и на 3 недели, зависи од резултатите. Ќе почнеш како ти кажале па ќе се прилагодува во од дозата, да видат како ќе влијае кај тебе.
Девојки некој искуство пролактинот ми беше висок предпоследен пат ми беше 53 пиев достинекс едно апче по половина два пати неделно после 4 испиени апчиња испитав вчера пролактин ми беше под 0.5 дали ова е нормално матичната ми рече да прекинам веќе со терапија да видеме што ќе биде овај циклус.
Мене ми беше 0.2 се додека другите хормони се добри нема простор за паника. Јас од кога го спуштив 3 месеци беше во нормала без терапија.
Другите хормони ми се во ред само имав висок пролактин пиев бромергон 3 месеци не се симнуваше,сега ми е спуштен,па здравје боже ќе видеме како ќе биде месецов.
Исто.. се надевам на чудо. Достинекс е доста поефикасен од Бромергонот и каде каде без некои нус појави. Ајде држам среќа за месецов
Здраво девојки , направив магнетна на хипофиза и според напишаново е во ред ... ваше мислење зошто можи пролактинот да ми се качува поради стрес или би можела друга причина да е?