Мене ми се појави по бременост доев 15 месеци,таман се израдував 6 недели ми каснеше па почна да ме копка.На крај имам 5 кг плус
Нормално е да се покачува во бремености и при доење, но не и откако ќе се прекине. Јас се поправив 11кг за 1г откога почна да ми се покачува пролактинот. И покрај терапија единствено успеав да ослабам со броење калории. Со достинекс бев 4г плус до 16гн со бромергон. Завременив со 6 прл, во 8гн со мала доза доатинекс ми беше 46, од 8 до 16 продолжив со бромергон и ги прекинав за да можам да дојам, па ќе видиме.
Devojki edno prasajne, pijam bromergon dolgo dolgo vreme, obicno na sabajle prvo stanuvajne pijam, od utre treba i eutoriks da zemam i toj se zema na gladno, dali da go zemam zaedno so bromergonot, da ne ima nekoj kontraindikacii? Zema li nekoja isto vaka terapija i za edno i za drugo?
Девојки здраво, од кој ендокринолог сте задоволни, за Скопје прашувам? (без разлика приватно/државно). За покачен пролактин и тсх конкретно ме интересира? Ви благодарам
zdravo devojki sakam da prasam za hormonot prolaktin dali moze samo toj hormon da se ispita I dali mora da e na 3ti den od menstruacijata
Бромергон се пие така како што кажал доктор, а за секој пациент е индивидуално. Јас пример пијам и сабајле и вечер.
Znam deka go simnuva pritisokot, ama eve na primer kaj mene voopsto ne vlijaje na pritisokot, kako sto rekovme sekoj individualno.
Приватно одат. Околу 2400 ден кутија со 8 апчиња. Ако имаш некој да ти донесе од Бугарија или Грција, дупло поефтини се.