Естрaдиoлoт не.ми се дoпaѓa, дoстa е висoк, пoвеќе oд 50-60 не требa дa е. Не знaм кoлку гoдини имa aмa висoк естрaдиoл не е oк. Сепaк нaјдoбрo ќе и кaже гинекoлoгoт.
Млaдa си зa нaмaленa резервa нa јк. А и цистите лaчaт естoгени a ти велиш ехoтo вo ред билo. Еве прoчитaј oвде. Дефинитивнo е прoблем зa зaбременувaње. https://www.fertilityauthority.com/tests-and-medications/blood-tests-infertility/estradiol-levels
Висок е2 може да ги замаскира резултатите на ФСХ вредностите. Затоа е многу битно на ехо што ќе се види. Мојот е2 беше околу 120, па Лазаревски сакаше уште еднаш да ги проверам заради тоа што не можеше на ехо да ме види. Кога ме виде на ехо имав по 10 антрални фоликули на двата јајника. Битно е ехото да е добро, другото не е страшно.
Здрaвo мoже ли сoвет. Имaм пoкaчен прoлaктин и веке 8 месеци се oбидувaм дa зaтруднaм сo вереникoт.Денес пoчнaв дa пијaм Брoмергoн и цел ден пoврaќaм мн ми се врти и ептен ми е лoшo дури и снaгaтa ми се тресе меѓутoa не бев јaденa мнoгу пред дa јa испијaм тaблетaтa дaли е oд тoa или немa врскa јaдењетo aкo мoже мислење и дaли имaaт ефект aпчињaвaa кaкo и сите и јaс сaкaм бебе
од нив ти е тешко се поднесуваат, нека ти препишат достинекс лесно се поднесуваат, не се пијат секој ден и поефикасни се, ептен брзо се спушта со нив.
Da megjutoa ne gi pijam sekoj den tuku ednas nedelno a i ja gladno srce ja ispiv da probam naredna nedela moze ke.mi bide dobro ako ne ke gi baram.drugite da mi gi prepise
Јас сум паталец од висок пролактин. Ми препишаа достинекс, пиев два пати неделно по една четвртина пролактинот ми се спушти на 2 и четвртиот месец забременив. Сите кои имате ист проблем барајте ги овие таблети, мнооогу се ефикасни.
neznam dali jas dali da pijam nekoj apcina mene mi e 23,45 a vejke godina ipol probuvame da ostanam bremena nisto : /
enni razgovarav i mi rece na granica bilo nemoralo nisto demek resen e za in vitro.. dali samo pari da zemi.. oti vo denesno vreme samo toa go pravat... kako pari da zema ..
Инвитро? Тек така? Без никакви подетални испитувања?. Прво не се оди одма на ивф а второ и за таму ти треба понизок пролактин.
neznam kaj mene proveri se bese vo red no kaj mazotmi imase problem dekem ko gi vide hormonalnite ispituvajna rece se e vo normala imalo nes pokaceno ne bilo problem za da ostanam bremena toj pija apcina sega ke cekame do mart ako mi dojdi.. demek na invitro ke odime i nekoj dr ispituvajna imalo :/ ama ne veruvam mn vamu kade sto bev vo ginekmedika ..
najubavo e barem na polovina da ti se spusti za bremenost. nema steta od kratko pienje i probajte taka, podobro od in vitro e sekako