1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Покачен хормон пролактин и можност за забременување

Дискусија во 'Бременост' започната од sanaqualia, 4 февруари 2011.

1. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    688
    Ништо не е страшно можи од стрес да ти се има покачено односи ако си имала вечерта пред да го испиташ или не си спиела убаво пролактин е хормон на стрес и лесно може да се покачи пред да почниш со терапија уште еднаш испитај го за две недели и ќе видиш колку тие само дента пред да го испитуваш одмарај немој многу физички активности и добро да се наспијаш а и да треба терапија ништо страшно лесно се регулира ако не и најлесно од сите други хормони исто така можи да тие покачен и од апчиња за смирување посебно од асентра се покачува кај мене беше таков случај.

2. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    264
    Девојки Бромергонот знаеме дека веќе го нема низ аптеките, меѓутоа дали некоја деновиве нашла Достинекс и каде?

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    4.241
    Го нема бромергонот веќе?
    Јас пред неколку недели зимав и прашав рекоа дека немаат најава дека ке го нема.

4. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    264
    Јас цело Скопје пред еден месец го превтев и едвај најдов една кутија само. Сите во аптеките ми кажуваа дека или ги повлекле поради краткиот рок(до 10.22) или повеќе нема да се произведуваат. Затоа и се префрлувам на Достинекс, меѓутоа и овој лек не можам да го најдам. Дали ти го најде Бромергон од Скопје или во друг град? И во која аптека? Било каде би одела само за да најдам, барем уште Септември да го истерам со Бромергон.

5. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    4.241

Бромергон јас најдов во Зегин во Ново Лисиче,а свекрва ми ми купи од Хиподром некоја аптека.

На Nikol29 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    За Достинекс прашајте во аптека Берна во Чаир (мислам има на интернет број), јас само таму наоѓав кога немаше никаде.

7. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Здраво, сакам да прашам дали зголемен пролактин предизвикува депресија, анксиозност и слично.Како се чувствувате, дали сте земале антидепресиви плус.

8. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    264
    Јас освен чести главоболки немав некој друг симптом. Пролактинот е нешто што можеш да го симнеш и нема потреба од страв и лоши мисли. Јас одкако дознав дека ми е покачен и дека имам тумор на хипофизата бев многу уплашена и се затворив во себе. Ама само со позитивна мисла и се ќе биде добро. Стресот е најголем непријател на пролактинот, затоа ќе мора да го ограничиме на минимум и само физичка активност за да немаме време за анксиозност и депресија.

9. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    202
    Жени приватна лабораторија за пролактин и тсх освен авицена? Некако не ги бие баш супер глас..

10. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Синлаб

На Makimaki93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    544
    Dostineks vo turcija se 8apcina,10evra.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    264
    Здраво. Дали сега во скоро време ги имаш купувано или пак од порано е таа цена? Може да се најдат лесно во аптека или исто и таму е како кај нас дефицитарен?
    Сакам да одам до Турција доколку е навистина толкава разликата, кај нас 8 апчиња се 2400 денари.

13. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    544
    Da, tocno pred edna nedela gi kupiv od turcija od Antalija.

На Nikol29 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Девојки многу ми е страв ми се вртат црни мисли за тумор на хипофизата... Прв пат го правам ова, не бев спана легнав во 2 дури дојдов од на работа не знаев дека треба да сум одморена. Плус имам и тироидна се преплашив кога видов. Чисто онака правев не ми е за забременување рано е. 20220909_143226.jpg

15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    4.241
    Пролактинот е хормон на стрес и можат да влијаат многу фактори на него. Затоа пред да се испита треба да се биде одморен наспан да се има 8 часа непрекинат сон и сабајлето пред испитување да се има минимални активности што се неизбежни додека стигнеме во лабораторија.
    Испитај уште еднаш ама биди одморена наспана без стресови и без активности одсабајлето,и ке добиеш релевантен резултат,ако и тогаш е покачен пролактинот ке се консултираш со ендокринолог и ке ти препише терапија. Се симнува многу лесно со терапија не се плаши.

На meri24 и angelche16 им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Odkade zema ti bromergon

17. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    4.241
    Земав од Зегин.

На malecko87 и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    264
    Девојки дали некоја од Вас се има соочено со добивање два пати во месецот како резултат на покачениот Пролактин? Јас цело лето сдобивам Менструација на 18 дена. Сите испитувања се во ред, и пролактинот пред еден месец кога го испитував беше 16 , значи во рамки на нормала. Ова сега толку ме плаши а во процес сме и на правење бебче…

19. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    3.713
    Не е пролактинот, види го естрадиол от, јас така добивав 2 пати месечно.

20. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    264
    денеска правев испитување на хормоните па ќе видиме. Дали ти дадоа некои апчиња за естрадиолот? Гинекологот ми даде да пијам само Дабростон од 16ти ден на циклус по 10 дена да пијам.Така три месеци да терам. Меѓутоа на самото упатство стои дека Дабростон не се пие без да се додаде и некоја терапија за естрадиолот.