1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Покачен хормон пролактин и можност за забременување

Дискусија во 'Бременост' започната од sanaqualia, 4 февруари 2011.

1. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Секогаш кога проверувам хормони,поради акни на лицето, пролактинот ми е покачен.Но последниот пат ми беше околу 60. Гинекологот ми препиша апчиња за да го нормализирам. Приметив разлика во тоа што не ми се појавуваат брунчиња како претходно, либидото ми е високо, многу посмирено се чувствувам. Претходно многу лесно се иритирав, либидото ми беше ниско, нерасположена бев.
    Не сум трудна, не пробуваме за бебенце со маж ми, но малце ми е страв да не пречи за во иднина. Ме интересира дали овие работи можно е да имаат поврзаност со апчињата и дали на друг му се има случено истово. На гинеколог тек во понеделник, па ме интересираше мислење :)

2. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    172
    Не, го продадов

3. honey0112

honey0112 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки дали знае некоја кокку е за снимање на хипофиза на приватно и државно

4. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    621
    Државно околу 900 ден, ова пред скоро 2 години, а приватно сигурно е покачено и би било околу 10000 ден, може и повеќе

5. iki13

iki13 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали знаете каде има Бромергон или Достинекс во Скопје или во други градови?

6. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    621
    Бромергон има секогаш во Жива фарм Велес. Праќаат и по карго.

На iki13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emilijaem47

emilijaem47 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki, napraviv proverka na hormoni bidejki se podgotvuvame za bremenost. Prolaktinot mi e 24 a granicata e do 29. Istata vrednost ja imav i pred 6 meseci ama togas ginekologot mi rece vo red e. Jas nemav problem so zabremenuvanje odnosno uspea od prva no zavrsi so vonmatericna bremenost. Ke odam sekako na kontrola no ako povtorno rece deka e vo red ne znam dali da otidam i na vtoro mislenje.

Прикачени фајлови:

8. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    6.756
    Пролактинот е стрес хормон, се покачува и од стрес. Јас во јануари кога испитував, 28 ми беше, па за еден месец 15. Така да може и од стрес. Мислам дека ти се супер хормоните.

На emilijaem47 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. банџи123

банџи123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Devojki imam dostinex apcinja kupeni od grcija ne se otvoreni normalno, gi prodavam bidejki znam deka ne se naogaat kaj nas, koj saka neka mi pise vo poraka.

Прикачени фајлови:

10. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    49
    Здраво.Дали достинекс пиете без рецепт од доктор.Сите хормони ми се во ред меѓутоа гин.вели уште еднаш да го испитаме пролактинот,минатата недела ми беше 26.5 а до 25 е нормално и не ми даде терапија.Два пати испитан и покажа покачени вредности.Не знам дали да почнам со Достинекс без упот и чекање?

11. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    30
    Здраво.Мене кога ми беше покачен пролактинот пиев достинекс на приватно го земав но гинекологот ми кажа како и на колку дена да го земам .​

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. банџи123

банџи123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Dostinex se pie so dadena terapija i sema od ginekolog ili endokrinolog, ne ti e visok mng za da zemes, mozebi doktorot saka da napravi proverka na toj hormon uste ednas za da utvrdi dali ti treba terapija, ne izbrzuvaj da zemes samo konsultiraj se i napravi uste edno ispituvanje

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    768
    Zdravo! Mi treba mislenje,
    Pijam dostinex po shema, no poslednoto apce go zavrsuvam na 13.12..
    Ocekuvan ciklus mi e pred 13.12, nekade 06.12...
    Sakam da prasam, dali moze da go ispitam hormonot na toj ciklus (biddjki ke proveruvam i drugi sto mi trebaat za ivf) znam deka e nexavisen od denovi na ciklus, no poveke mi e za vrednosta dali ke bide uredna, bidejkk nema da mi e zavrsena terapijata

14. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.499
    Пролактинот може да го испиташ кој ден сакаш од циклус. Терапијата ќе покаже дали е паднат ако ти бил висок, ако ја прекинеш на месец дена пример и потоа испиташ можеш да видиш дали пак ќе ти се качува. Мене пред терапија да примам ми беше 64ng/ml, со терапија по еден месец ми падна на 3ng/ml. Ако ја прекинам пак ми се качува. Но достинексот имаат продолжено дејство, ако денес го прекинеш нема веднаш утре да ти се покачи прл. За ивф докторите го сакаат под 15.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Flower117

Flower117 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    47
    Јас правев магнет на глава во систина и е мислам 800евра со контраст. Инаку пролактинот ми беше 70, се оперирав пред 4 години. Испадна дека е цистичен пролактином на хипофизата.

16. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    768
    Ti blagodaram za iscrpniot odgovor.
    I da, znam deka za ivf treba da e pod 15, imam edno dete veke od ivf i mi bese 16,i sum nemala nikogas problem so pfolaktin, ama najverojatno od stres i doenje mi beese 1500 i zatoa i imam terapija i prekinav so doenje ...se nadevam ke mi padne, da moze da dadam dok u fond ...
    Uste ednas ti blagodaram ❤️

17. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    768
    Ti blagodaram za iscrpniot odgovor.
    I da, znam deka za ivf treba da e pod 15, imam edno dete veke od ivf i mi bese 16,i sum nemala nikogas problem so pfolaktin, ama najverojatno od stres i doenje mi beese 1500 i zatoa i imam terapija i prekinav so doenje ...se nadevam ke mi padne, da moze da dadam dok u fond ...
    Uste ednas ti blagodaram ❤️

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.499
    Ее тогаш ти си со искуство. Кај некои доилки само на почеток е висок потоа се стабилизира, кај некои додека дојат е цело време покачен. Со прл се чувствувам како воопшто да нема правила, кај сите делува различно. Некои со 24 не можат да останат бремени, некои со повисок остануваат. За док во фонд секако ти треба во граница, знаеш.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.