Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Покачен хормон пролактин и можност за забременување

Дискусија во 'Бременост' започната од sanaqualia, 4 февруари 2011.

1. Ajla11

Ajla11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    49
    Ми даде Достинекс 3 месеца еднаш неделно по пола таблета но некако многу несакани можни дејствија пишува на декларацијата на достинек што ме загижува

2. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    3.484
    Мене ми беше 39.2 и ми даде да пијам достинекс 1/4 еднаш неделно. Еве две недели по ред го пиев. Навечер го пијам и не забележав некој позначаен несакан ефект.

3. Emilivce36

Emilivce36 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Доколку на некој му треба достинекс имам 4 неотворени пакувања купени од Турција( 8 таблети во едно пакување).

4. Шашава

Шашава Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    18
    Здраво, испитав хормони пред една недела и ми испадна пролактинот 68. Денес го проверив пак и излезе 57. Го проверив во иста лабораторија, реф.вредности се до 35.
    Матичната ми рече да се напијам две таблети достинекс ама не ми кажа како да ги пијам. Дали една таблета цела па по една недела пак уште една..како обично ги пиете? После колку време од последната таблета да испитам пак, ми треба добар резултат заради ваучер за ивф.

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.308
    Допаѓања:
    57.383
    Мислам дека ваучерот за ивф воопшто не ти зависи од резултатот за пролактин. Таман работа ако даваа ваучери само на нормални резултати од хормони.
    Јави и' се на матичната да ти објасни. Дека ти треба терапија на овие резултати, треба. Ама не може само да ти ги даде таблетите без никакво објаснување.

6. Шашава

Шашава Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    18
    Таа самата ми го потенцираше тоа дека ќе ме вратат со покачени вредности.

7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    3.430
    Веројатно ќе те вратат. Достинексот се пие по шема. Јас со прл 68 ги пиев вака: 1/2 среда, 1/2 сабота и од 68 за месец ми падна на 9. Со години ја пиев таа шема. Сега пијам 1/2 еднаш неделно, само сабота. Јас сум со аденом на хипофиза инаку.

На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Шашава

Шашава Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    18
    Претпоставувам терапијата ти ја даде ендокринолог? Може да те контактирам во порака?

9. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    3.430
    Ендокринолог да. Може секако.