1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Покачен хормон пролактин и можност за забременување

Дискусија во 'Бременост' започната од sanaqualia, 4 февруари 2011.

1. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    ЗДРАВО И ОД МЕНЕ! Мене пролактинот ми беше 48.4 коа отидов кај матичната ми рече дека никогаш нема да останам бремена со толкав пролактин.И добро ми даде достинекс 2 дена во неделата по пола апче, но отидов и во систина кај мојот доктор он ми предложи секој понеделник по четврт да пијам и за еден месец коа го проверив ми беше 14.5 не ми се веруваше,сега правам месец дена пауза па сакам да го испитам без терапија да видам дали ми рипнал пак нагоре ако не се враќаме пак на достинекс.

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    TheGetmaki jas imam loso iskustvo so bromergonot sto znam mene me duese u stomak se zdeebeliv togas mnogu a za dostineksot doznav od internet slucajno i po moj a zelba si bev kaj privaten lekar mi gi dozirase sprema pokaceniot prolaktin ama da napomenam pred da go pijam imav dve neuspesni iseminacii i edno invitro ama blagodarenie na apcinjata po sest god ja drzam vo skut mojata posakuvana kerka koja naskoro ke prai tri godd obidetese ne odete direkno na invitromi se cini od tie neuspesni momenti vo mojot zivot bev vo depresija i nervo rastroena licnost.

Последна измена од модератор: 19 април 2017
    На eta, TheGetmaki и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  3. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Супер резултати за толку кратко време , испитај па известине како ти е сега пролактинот :)

На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. princess12345

princess12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Zdravo piev bromergon edna godina imav pokacen prolaktin i go dovedov vo normala so apcinjata no sepak mi rece dr.da prodolzam.da gi pijam dodeka ne ostanam bremena megjutoa pocnaa vlaknaa da mi rasnat nasekade po liceto gradite i prestanav da gi pijam a seuste ne sum se konsultirala so doktorkata nekoj sovet ako moze

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Neznam sto sovet da ti kazam jas eve go pijam veke 9 meseci,i toa bez prestan i mi se namali,mislam mi dojde vo normala,no sepak ne doaga do zabremenuvanje....
    megutoa za prekinuvanje mislam deka ne se prekinuva :?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dral*7*

Dral*7* Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Zdravo devojki, eve i jas od denes pocnav so bromergon. Prolaktinot mi bese 39 a maksimum do 33 bi trebalo spored analizite. Sega doktorkata mi dade da pijam zdva pati na den po 1/4. Citav nekoi piele samo ednas ili dva pati nedelno pa nenako mng mi se pricini ovaa mojava terapija. Panika me fakja voopsto ne sakam da gi pijam ali moram...

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.952
    Допаѓања:
    40.198
    Еднаш или два пати неделно се пие достинекс. Бромергон и јас пиев секој ден. На почеток наизменично 1/2, 1/4. Кога го спуштив пиев 1/4 и откако останав бремена до после срцева акција

8. Dral*7*

Dral*7* Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Ti blagodaram Ano. Ajde jas od denes pa mesec dva ke gi pijam pa ke vidime kako. A dodeka gi pijam ne e dobro da ostanam bremena taka ? Da pocekam barem mesec pa da proveram dali e spusteno pa posle da probame ili...

9. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Probuvajte si vie vo meguvreme ne se znae nikogas sto cudo moze da se desi , jas go pijam Bromergonot veke 8 meseci bez prestan po 1/4 samo pred spienje...malku mu treba vreme da deluva mislam za da go namali ama trpenie i ke bide ...
    Pozdrav i so lesno

10. Dral*7*

Dral*7* Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Ti blagodaram. So lesno i so ubavo na site :)

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.952
    Допаѓања:
    40.198
    Мене за 1 месец ми се симна од 24 на 1,9. Така да слободно работете си на случајот.

На Dral*7* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    jas go pijam bromergonot veke 5 god bez prekin oti a mi ja namalat dozata odma mi se pokacuva prolaktinot go piev i dostinexot dzabe isto mi deluvaat kako bromergonot gi pijam navecer oti znaat da mi go soborat pritisokot

13. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Јас пијам бромергон веке една година, сега сум бремена 6+5 недели, др ми рече ке го пијам до 24та недела.

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.952
    Допаѓања:
    40.198
    Веројатно секој различно. Мене реално не ми беше над граница и со терапија само го спуштав зошто ми движеше кон горна граница. Иман трудници што го пијат подолго. Секој е индивидуален случај.

15. Black Roze1

Black Roze1 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Здраво јас две години пиев бромергон и тоа смешна дозА прво една таблетка неделно после по четвртинка два пати неделно и пролактинот ми се симнуваше до кај 19 18 а нормално е 25 толкава е вредноста каде што правам испитувања мегутоа отидов на приватен гинеколот ми ја смени терапијата со по четвртинка достинекс неделно и за три недели дури до десет ми се симна вредноста прашањето ми беше дали со толку виспк пролактин може да забремениш јас и маж ми две години се трудиме и не успева а имаше период кога го оставив бромергонот и пролактинот одма ја премина границата се накачи

16. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Јас останав бремена со 4 месеци пиење достинекс,не ја прекинувај терапијата.Еве сега имам 9 месечно синче.
    А неможев да забременам цела година.
    Достинекс се многу поефикасни од Бромергон,и побрзо делуваат.Ама скапички.

На ivanshe и Black Roze1 им се допаѓа ова.
  17. Black Roze1

Black Roze1 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    E da poskapicki se ama se isplati a pred dostineksot piese bromergon ili

18. Black Roze1

Black Roze1 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Da e zivo i zdravo sinceto :)

19. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Не веднаш почнав со Достинекс.
    Фала ти,да си имаш во најскоро време!

На Black Roze1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Len@82

Len@82 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    143
    Достинексот ако имаш можност купувај го или од Бугарија или од Грција, таму се доста поефтини ...

На Black Roze1 му/ѝ се допаѓа ова.