Fala. Mn nemam moznost no mozebi nekogash ke imam a ovde gi zemam na privatna recepta neznam dali moze bez recept
Мене ми го враќаат рецептот за нареден пат да имам, што значи не ти треба рецепт за да го кипиш зашто е на приватно. Така мислам
Девојки, пијам Dostinex еден месец, кога правев прв пат испитување ми беше 37 а границата е 25. Докторот ми даде да го пијам достинексот 1/4 неделно. И по еден месец резултатот е 31.6 докторот ми рече дека не е задоволен и ми ја дуплира дозата. Дали може да ми каже некој во што може да е проблемот и колку треба да се симне за еден месец. Се плашам дека не ми делува
Мене ми се симна на 2 дури,под граница.Ти предложија да си направиш Компјутерска Томографија на глава?
Не, ништо такво не ми спомна докторот, читам овде за можност за аденом на хипофиза ама гледам дека сепак истата терапија се дава а тоа и ќе ми биде додатен стрес некако
Да точно си прочитала затоа и те прашав.Нека ти ја покачат дозата прво може ќе има поголеми резултати,па за другото прашај сама.
Денес добив резултат дека пролактинот ми е покачен ,скала на граница е 500 а мене ми е 1132, на 28ми сум на закажан термин да ми препишат терапија. Дали е точно дека пролактинот спречува пукање на фоликул, јас петокот проверив и имам еден од 20мм.
Пролактинот може да спречи овулација, ама немора да значи дека во 100% од случаите е така. Нека ти пратат на ехо ако можат. Како и да е терапија ќе треба за да го симнеш, и за понатму да не ти прави проблем.
Ти благодарам на одговорот, имав грчеви денес во десниот јајник, 16 ден од менс. Па дали дошло до пукање или е нешто друго ќе видам или на ехо,или ке почекам до 28ми.
Здраво девојки, јас сум нова и сакам да прашам дали пролактинот мора да биде под 15 за да забременат (мојот момемнтално е 23)?
Не мора доколку немаш проблем со овулација и редовност на циклуси. Генерално има жени што остануваат бремени и со повисок пролактин. Меѓутоа, ако подолго време не успевате, а сите други параметри (хормони, проодност, спермограм и сл.) тогаш пожелно е да се спушти.
Откако ми беа готови резултатите се потврди дека пролактинот е покачен ,од граница на нормала 500,мене ми е 1132 ,препишана ми е терапија со достинех секој петок пред спиење 4 месеци. Единствен симптом ми е болни и отечени гради но без исцедок и немам главоболки. Папа тест се е ок,од миркробиолошки рез. најдена е уреоплазма и сега сме јас и мм на антибиотици 15 дена ,пиеме доксицилин 10 дена и сумамед 5, и за мене плус вагиналетки 10 дена. Многу апчиња но ке трпам се за да ја исполниме желбата наша како што е на многумина најбитна. Поздрав и убав ден
Jas Spirkovski a prolactin meres li vo bremenost ili ne kako ode toa te prasuvam oti I jas pijam bromergon za visokiot prl
Zdr devojki.. sakam da prasam pred 3 meseci otkriv deka imam pokacen prolakti. Prolaktinot mi bese 48 od dozvoleno max 35.. mi dadoja terapija.so dostinex da pijam po pola tabletka ednas nedelno 4 meseci. Me interesira dali i pokraj terapijava so ja pijam dali mozam da se obiduvam da zabremenam. Dali e problem nesti od terapijava?? Pozz...
Здраво душо јас бев со висок пролактин и између циклус прокрварував кога се консултирав со доктор ми рече да го доведеме хормонот во ред па ке планиране бременос инаку поради висок хормон ја снимав и хипофизата се надевам ке се среди работава па ке планиране бременост Те поздравувам имај убав ден
Pa zato i jas sakav da pocekam da se sredi prolaktinot. Inaku mene ne mi rekoja da se snimam na hipofiza i se nadevam nema da ima potreba..swga uste ovaj mesec imam od terapijataa i ke vidime kako e i so ee. Fala to mn za podrskaa.. pozz