Здраво, дали некој од матурантите има информации за групите што ќе се прават со професори или ученици за државната матура?
Има направено група на ниво на цела Македонија за математика каде што се вклучени професори кои воедно и деновиве држат часови на кои објаснуваат што е најглавно за полагањето.
Да знам, вклучена сум во таа група. Но мислев на групи во кои ќе ги праќаме решенијата за време на тестот.
Можеби е веќе прашано- кога треба да се направи акаунт на уписи iknow? Може сега, па откако ќе излезат резултати да се прикачат само документите?
https://invite.viber.com/?g2=AQAa3v9RMv8TElCB5fROFlS0vYYoYeSxdz5DMtU9mnoR1iwqYqkADOxMxYHMZvRW @bernadeski П.С.: Англиски немам. Влези во оваа за македонски и прашај да ти пуштат линк за англиски.
ДЕЧКИИИИ ПОМАГАЈТЕ УТРЕ ПОЛАГАМ МАТУРА МАКЕДОНСКИ МИ ТРЕБА ПОМОШ КАДЕ ДА НАЈДАМ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРЕПИШУВАЊЕ
Шо напрајвте? Раскажете. Како ви дозволија тестаторите да препишувате? Имаше инспекции влегуваа одвреме навреме?...
Имаше препишување многуу, ама тестот беше лесен. Темите за есеј беа доста интересни, едната беше за Знаење на повеќе странски јазици, а другата беше нешто за учење со разбирање ама не сум сигурна како беше насловот точно. Overall мислам дека добро помина
Здраво, дали некој знае од претходните години од колку до колку најчесто се движат поените за 5 на македонски (колку поени можат да се изгубат отприлика)?
Тоа си зависи од другите, не може никој да знае колку би било. Лани мислам беше од 70 и нешто или 80.
Може, ама мислам дека кај некои факултети има услови, на пример после испитување да не можеш да се запишеш две наредни години.
Може, колега се отпиша па се запиша одма после една недела, за да не падне во другата квота бидејќи немаше положено ништо..
Здраво, дали знаете со колку минимално поени може да те примат на тригодишните за сестра во Скопје без разлика на квотата?
Здраво дечки знам дека не е поврзано со темата но, доколку некој се разбира од хемија и може да ми го одговори прашањето би било одлично ми треба за училишна матура хемија! Подреди ги наведените соединенија според растењето на температурата на вриењеCH2=CH2, CH3CООH, CH3CH2OH, CH3CHO. Благодарам однапред!