Кога ќе ја земаш дипломата се потпиуваш во тие големите книги. Е сега ако ти излезе во пресрет класниот, па да се потпишеш некој друг ден тоа не знам. Ама секако ќе мораш еднаш да појдеш да се потпишеш.
Da, rekoa najkasno do 10ti juli bi trebalo da izlezat. Lani polagaa pokasno od nas, a rezultatite izlegoa na 1vi juli, nam treba da ni bidat porano ama cisto sumljam.
кои предмети спаѓаат под општообразовен предмет, а кои под природни науки? ми треба за сигурно да проверам
Општообразовни предмети се оние предмети кои ги учат сите, т.е. предметите кои не се стручни. Пример филозофија, информатика би биле општообразовни, а анатомија, имунологија се стручни. Природни науки се физика, хемија и биологија (можеби се вбројува и географија). Ако сакаш пиши ми точно за што ти треба, па може да проверам конкретно на што се мисли.
математика и информатика ме интересира, фала тии инаку ми треба за проверка на тоа колку бодови ми носи интерниот предмет за факултет(дека нели различно се бодуваат според тоа дали е соодветен или не)
здраво имам 72 поени од матура и средно имам ли шанси да се запишам на економски департман сметководство и ревизија
Шанса нема Мене со 89 не ме примија И имаш тема за факултетов У приватна квота може и ќе те примат. У државна шанса нема
Znae li nekoj kako se smetat poeni za upis za ovaa godina..samo ne mi go prakajte kalkulatorot od feit oti ima izmeni za ovaa godina
Да, во 12 часот. Резултати може да провериш на официјалната страна на матура или доколку не успееш- имаат линк да те пренасочат на ДИК.