Јас, на УГД Дали знае некој точно како се предметуваат поени оваа година, со стручен предмет од матура и исто до дополнителен предмет? (Ги полагав сите предмети што ги полагаат другите 2 екстерни, 2 интерни, проектна и уште еден дополнителен Англиски јазик за повеќе поени, бидејќи екстерно полагав Математика)
Не знам, во конкурсиве немаше ништо за тоа ни во тој за УКИМ, ни во тој за УГД. Можеби за во друга држава се вреднува.
Јас колку што знам дополнителниот е во случај ако на еден интерен имаш побиска оценка, па да ги сметаш најдобрите два. Инаку плус поени не носи...
И плус мислам дека ако ти е несоодветен првиот за на факултет, ти го сметаат дополнителниот наместо него.
Луѓе здраво има ли некој искуство во студентскиот Гоце Делчев во Скопје од оваа година пишете како е во собите дали се добри условоте за живеење
Дечки здраво дали веќе се најавивте на Iknow на УКИМ тие што ќе продолжите општа медицина, и по колку поени имате?
Калкулатор за смерање бодови А упос на финки и ако некој зане ао колку минимум влегуваат во државна квота
@Bil123Nas Во приватна порака пушти ми ги сите оценки од 1-4 год., оценките од екстерните предмети (и нивните перцентили), оценките од интерните предмети и оценката од проектната задача, ќе ти пресметам и ќе ти пишам колку имаш.
Ме интересира дали при упис на факултет студентите коишто работат, односно се пријавени веднаш ги ставаат вондредно (бидејќи така слушнав од некого)? Зарем тоа не треба да биде личен избор на студентот? Како оди тој процес?
Личен избор на студентот е. Кога аплицираш, ќе избереш дека сакаш редовен студент да си и доколку ти можеш и да работиш и да посетуваш настава, нема проблем. Важи обратното: ако сакаш да студираш вонредно, тогаш мора да си вработен или да имаш здравствена причина.