Dali se ušte važi ovoj zakon? https://kanal5.com.mk/studentite-so...siranje-kje-se-prefrlat-vo-drzhavnata/a264190
И мене ова ме збуни, на финки многу двосмислено ги кажуваат работите. Значи штом пишува дека прифаќам кофинансирање значи дека сум влегла во државна квота? Плис некој да ми појасни стварно не ми е јасно
Тоа мислам дека значи само дали си прифатила да влезеш во приватна квота доколку не влезеш државна. А дали ќе влезеш во државна или приватна се зависи до поените и конкуренцијата (тоа ќе си видиш официјално на ранг листите (објавуваат за струките кои се примени државна а кои приватна квота) на 11.09).
Дали документите како студентска легитимација, индекс, образец А3 и сл документи при упис може да се купат од обична книжарница или пак ги има само во факултетските книжарници?
Каков е овој лист Пријавен лист од Државен завод за статистика на РМ (образец ВОИ. 20) (се купува од книжара)
Здраво, ме интересира дали постоеше рок до кога треба да ја пополниме електронската пријава на iKnow, бидејќи сега сакам да се запишам во вториот рок и при отворање на акаунт прво не ја дава опцијата Регистрирај се, а потоа и не дозволува да се пополни пријава.
Се купува од книжара/скриптара, ќе го најдеш низ книжарите во Скопје кои се блиску до некој факултет. Мислам дека треба да постои рок, провери на страната на факултетот.
Dali na tie sega sto se zapisaa im raboti iknow?? Mene mi pisuva nevaliden obid… a treba da popolnam izbor na predmeti.
Логирај се на iknow за студенти што е, не на тој на којшто правевте профил за да аплицирате на факултетот. И откако ќе се запишеш на факултетот ќе можеш да се логираш