Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.107
    Допаѓања:
    12.842
    Пред 4 дена, ми се јавува сосетка, мајка на матурантка и ме прашува дали сум слободна за саботата, смислиле шема за препишување, а јас да одговарам од дома. На работа бев вчера и одбив, им реков ако имаат некој друг кој би помогнал да го контактираат, па тоа такво разочарување осетив преку слушалка, аууу. Абе колку се луѓето без осет? Колку трае тоа? Час, два? Па и да не бев на работа, ќе си бркам други обврски, нема да решавам тестови. Катастрофа. Само нивното да се заврши, ако им требаш под дрво и под камен ќе те бараат.

На yyyeslame1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.107
    Допаѓања:
    12.842
    Пред 4 дена, ми се јавува сосетка, мајка на матурантка и ме прашува дали сум слободна за саботата, смислиле шема за препишување, а јас да одговарам од дома. На работа бев вчера и одбив, им реков ако имаат некој друг кој би помогнал да го контактираат, па тоа такво разочарување осетив преку слушалка, аууу. Абе колку се луѓето без осет? Колку трае тоа? Час, два? Па и да не бев на работа, ќе си бркам други обврски, нема да решавам тестови. Катастрофа. Само нивното да се заврши, ако им требаш под дрво и под камен ќе те бараат.

3. Kiko99

Kiko99 Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Луѓе на екстерните пишував со пиши-бриши пенкало. Не знаев дека не смее затоа шо околу мене користеа и други ученици. На посебниот лист само за заокружување го немав користено, но имам бришено во делот на прашањата и есејот (не знам колку се познава). Можно е да ме паднат или само ќе имам помалку бодови?

4. helios

helios Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Нема да те паднат ама ќе имаш помалку бодови.

5. medrm

medrm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, dali moze da se aplicira na fakultet za pravni nauki na Ukim i Ugd vo isto vreme ?

6. helios

helios Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Има некој информација кога ќе ги пуштат резултатите од матурата?

7. RockinIt

RockinIt Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    130
    До понеделник треба да се објавени.

На helios му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Дали можам да преполагам матура. Добив 4 сакам 5? И како иде тоа ако можам.

9. helios

helios Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека не можеш да преполагаш ама може да поднесеш приговор и да се избориш поголема оценка да добиеш. Прашај го класниот раководител околу тоа и ќе ти каже што како и каде да правиш. Инаку мислам дека 1500 денари беше да поднесеш приговор ама пак распрашај се.

10. Zrca

Zrca Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    8
    Здраво, дали некој знае кога ќе бидат оваа година уписите за на факултет?
    Внука ми полагаше државна матура и по еден предмет е падната иако многу учи девојчето можеби од трема не знам, и кажале дека ќе може да преполага во август но се плаши да не и поминат уписите па да не остане место каде што сака да запише студии. Па ако некој има инфо кога ќе бидат уписите на Уким оваа година ако може нека пише.

11. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    424
    Мислам дека првиот е при крај на Август. Ова од претходните години.

12. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    424
    На која страна ги проверувате резултатите од државната матура?

13. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    a kako bi se izborila za povisoka ocenka? Vozmozno e gresno da mi go vrednuvale testot?

14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    12.197
    Со приговор

15. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    toa go razbrav da ama ne razbiram kako odi toj proces, ke mi dozvolat da go vidam testot, i jas treba da kazam dali nesto pogreshno mi vrednuvale, ako se e vrednuvano kako sto treba togas si ostanuva istata ocenka? Za sto bi mozela da se zalam? Ako sum koristela nekoj zbor sto e sinonim a tie ne mi go racunale poradi toa sto go nema vo klucot?

Ili samo parite ke si gi dadam i nisto nema da se smeni

16. Catherayn

Catherayn Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    188
    Не, приговорот го поднесуваш а тестот го прегледуваат одново без ти да го гледаш.

17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    12.197
    Нема да можиш да го видиш тестот, приговорот на некој им помогнал, на некој не, сепак пробај ништо не губиш

18. helios

helios Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека да, ќе ти го дадат тестот да го разгледаш со нив и ќе го проверувате заедно и ако нешто има што мислиш дека треба да имаш повеќе бодови ќе се пожалиш. Но сепак не знам како да ти помогнам бидејќи не знам што одговори имаш и каков есеј си пишувала ама сепак пробај нема што да изгубиш можеби нешто ќе смениш.

19. helios

helios Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Јас мислам дека дозволуваат барем така ми имаат кажано.

20. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Na drzavna matura vo prigovori, pisuva
    "
    Резултатите од разгледаните приговори ќе бидат доставени во Вашето училиште на 16.07.2024 година.
    Доколку сте поднеле приговор увид во тестот можете да закажете на 17.07.2024 г. во интервал од 9:00 - 12:00 часот. "

Dali ova znaci, oni sami ke mi go pregledaat testot i ke gi ispratat rezultatite vo moeto uciliste, a dokolku pak jas ne sum uverena, mozam da si zakazam i da go vidam testot?