Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Boban223305

Boban223305 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    72
    Не верувам.

2. Missu

Missu Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Decki dali znaete dali moze vonredni studenti da odat na work and travel programata i dali moze so trigodisnite studii moze porano da se diplomira na primer vo rok od dve godini?

На moni.poni му/ѝ се допаѓа ова.
  3. yyyeslame1

yyyeslame1 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Претежно не ги анализираат толку свидетелствата, само оценките и просекот се битни. Мислам дека нема да ти направат проблем. Моја другарка имаше грешка во изводот па ништо не ѝ кажаа, веројатно не ни приметиле.

4. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    207
    Дали има поврат на парите од признаен приговор или некој да има информација кога ќе ги пратат?

5. LuckyyX$

LuckyyX$ Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Planiram da se zapisam na Pravniot fakultet Justinijan Prvi no imam eden mal problem okolu elektronskata prijava
    imeno delot za skenirani dokumenti ne mi raboti za da mozam da gi prikacam, dali toj del voopsto raboti ili e zaklucen i dali treba da se prikacuvaat dokumenti. Bidejki na nekoi fakulteti kako na primer na Ekonomski i FEIT ne e zadolzitelno da se prikacuvaat dokumentite

6. Soncencemalecko

Soncencemalecko Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Zdravo. Edno prasanje dokolku nekoj ima iskustvo. Dali dokolku za interni predmeti imam zemeno dva povekje, namesto 2 polagav 4, ke mi se zgolemat poenite za upis?

7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.525
    Не

8. eda_22

eda_22 Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, јас минатата година се запишав на факултет но запишав само прв семестар, втор семестар не го запишав бидејќи планирам да се запишам на друг факултет, дали некој знае како можам да си ги земам документите од факултетот?

благодарам однапред

9. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    384
    По некоја логика ќе одиш на студенски прашања да си ги побараш. Мислам бидејќи не си запишала семестар, тебе автоматски ти престанал статутот на студент на тој факултет. Така мислам дека пишуваше и во договорите што ги даваат на почетокот. Е сега таму ќе ти кажат дали должиш нешто да доплатиш. На пример, ако редовно се испишуваш мислам се плаќаше по 1000 денари.

10. Strawberyyy

Strawberyyy Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ми треба помош/мислење
    1. Јас сакам да учам информатика (да бидам искрена не дека ми се учи ама гледам дека во тоа е иднината)
    2. Дали да се запишам на приватен факултет или да се запишам на академија?
    3. Дали имате препораки/ мислења за приватни факултети/академии за информатика?

11. stefancika

stefancika Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ми треба помош околу документ за положена државна матура од 2020 година. Ја изгубив дипломата, и сега во средното училиште кај што завршив не знаат која трите дипломи за 2020 (дека нели вонредна ситуација), треба да ми ја издадат.

Дали некој може да ми испрати во порака слика од дипломата, нормално со скриено инфо, ми треба шаблонот само.

12. Маричеееее123

Маричеееее123 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Здраво:), лани го потполнив електронското најавување на iknow за одреден факс но во последен момент се откажав и не се запишав, годинава пробав и сум останала најавена од лани меѓутоа кога ќе стиснам за упис прв циклус да внесам податоци ми покажува рокот за аплицирање е истечен(фактички тој од лани) - направете нова корисничка сметка. Дали на некој му се има случено нешто слично и дали сега треба да се најавувам со друг мејл или?

13. paradise69

paradise69 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    Istiot problem go imav. Se javiv na ukim i mi kazhaa da si napravam nov profil so razlicen email.

14. Маричеееее123

Се зачлени на:
    7 јули 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Здраво дечки се мислам помеѓу славјански, економски и угд
    Кнкретно на славјански би одбрала менаџмент, на економски - маркетинг (или менаџмент или е- бизнис), а на угд - бизнис администрација. До некаде ми се слични и затоа се двоумам.
    Некој ако сака да сподели мислење што би било подобро и покорисно за наоѓање работа во иднина или ако е некој на овие смерови да сподели искуство:D

15. hehgrrrlll

hehgrrrlll Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво имам прашање мн ми е битно. Треба да се запишам на факултет и сега нели треба онлине да пофнесам прво на Iknow после физички. Епа прашњето ми е дали кога ќе поднесам онлине ќе има листа на примени онлине и ако онлине сме примени тек тогаш да носам документи со физичко присуствоо или нема такво нешто?? Ве молам ако некој знае итно ми е да ми каже:(

16. Маричеееее123

Се зачлени на:
    7 јули 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    дечки до кога е рокот за онлинр аплицирање на iknow на уким и на угд?

17. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.525
    За каде уким? Имаш на конкурсот како е. Online се пријавуваш, а потоа ма 29 и 30 се носат документите

18. hehgrrrlll

hehgrrrlll Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Да за УКИМ, другарка ми кажа дека онлине коа ќе се пријавам сега требало да има прво за онлине листа на примени која ќе излегла пред 29 и ако ме примеле онлине тогаш да идам документи да однесам на 29, ја немам прочитано такво нешто затоа прашав.

19. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.154
    Допаѓања:
    5.370
    Јас кога се запишував аплициравме на iknow, ги принтавме документите што излегуваа на крај на апликацијата, и заедно со другите документи ги носевме на 29ти на факултет. Е после неколку дена излегуваа резултати, па тие што бевме примени носевме уште нешто на факултет, пријавни листови за семестар, индекс.. Би требало и сега да е исто.

На hehgrrrlll и lana_li им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.525
    Еве членката ти одговори погоре, нма online листа, откако ќе се однесат на факс тогаш излегуваат листи

На hehgrrrlll и lana_li им се допаѓа ова.