Здраво. Не можам никаде да најдам во колку часот почнуваат уписите. Инаку на медицински ќе давам документи ама на страната нема никакво известување. Ако знае некој, ви благодарам!
Ве молам за помош! При упис на факултет во пријавата во i know систем кај проектната задача дали пишуваме наслов на темата или пишуваме предмет по кој е изработена проектната.
Здраво дечки, имам неколку прашања 1.Дали на финки има лабораториски вежби и дали се задолжителни? 2. Во листата на предмети има спорт и здравје, како се одржуваат часовите за овој предмет? 3. Дали ке ме примат на финки со 75 бода? 4. И какви се професорите на финки?
Здраво, сакам да прашам пошто уплатив онлајн уплатниците за упис и такса. Дали е потребно да ги фотокопирам или си имаат тие увид?
Ima laboratoriski vezbi, po povekjeto predmeti se zadolzitelni zavisi od predmetot i profesorot. Za sport ne sum sigurna, verojatno samo potpis davaat. Zavisi od generacija do generacija za bodovite ama najverojatno ke te primat. Za profesorite generalno se pristupacni ako ti treba nesto, ima nekoi tersene ama generalno okej se.
Лабораториските вежби се задолжителни по сите предмети, дозволено е само на една лаб вежба да не присуствуваш која се одработува на крај од семестарот, ако не одиш на лаб вежби, нема потпис, а потписот е услов за да ти дозволат да го полагаш предметот.. За спорт не знам. Ќе те примат најверојатно, зависи од тоа на кој смет сакаш, ако не те примат во државна квота, ќе те примат во приватна, а за професорите како и секаде, зависи како ќе ти се погоди..
Здраво студентки/идни студентки. Една другарка ме праша дали и се во ред документите за запишување на УКИМ. Конечно ме интересира за "Пријава за запишување = Пријавен лист за запишување" и "Електронска пријава = Интерен пријавен лист", дали се овие две доле на слика што се, и дали има проблем што овој пријавниот лист не е со црвени букви пошто така ја доставувам јас секоја година, но за првично запишување сум заборавила како беше. И дали рокот за медицински факултет е ист ко на сите други факс од УКИМ -29.08 и 30.08? Благодарам.
Здраво. На последната страна на upisi.ukim пред да се поднесе пријавата пишува дека согласно конкурсот годинава нема потреба од прикачени скенирани документи бидејќи се поднесуваат во живо на 29ти и 30ти. И другарка ја прати така пријавата, без скенирани документи. Прашањето ми е дали има некој проблем што не ги скенирала и прикачила или навистина немало потреба?
Дечки, здраво. Денес и се уписите на сестра ми помалата на факултет, но сабајлево гледаме дека и го нема државјанството. А го имаше за уписите во средно, дефинитивно и е загубено.. За да извади ново, треба ли да се закажува во мвр или може директно да отиде? Дали може на некое друго место да се извади, пр. полициска станица? И колку време се чека? На мајка ми и татко ми ги имаме државјанставата? Дали ако ги однесе, би и прогледале низ прсти на факсот? Дека по некоја логика, ако родителите имаат македонско државјанство и детето би требало да има Знам дека е малку нафрлено пишаново, но ве молам доколку некој знае да пише
@Ребека1995 не мора да се закажува, но мора да одиш да пополниш пријава и по некој ден ќе ти бидо готово, не можи од твоите родители државјнство мора лично. Прашајте на студентски дека сте направиле превид и да го однесете со документите за упис. Замолете ги, ако не сакаат ќе мора да се пријави во втор уписен рок
јас вадев државјанство во мрт, одиш пополнуваш пријава и ти го даваат веднаш истиот ден само можно е да има многу гужва затоа подобро порано да отидеш
За тие што можеби втор уписен рок ќе фаќаат, државјанство се вади онлајн. Јас извадив.. За 20тина мин го имаш и си го принташ.. На страната на услуги гов мк
Здраво, сакав да ве прашам ако факултетот ги објавува резултатите од приемот од прва година, што понатаму, што треба да платам, какви документи треба да им носам, чекам одговор
Има на конкурсот што е објавен што и како треба, али кога ќе излезат резултатите на страната од факултетот ќе има кои документи се потребни