Здраво, дали има некој што студира општа медицина на англиски јазик? Од лани за прв пат била воведена оваа програма. Дали вреди да се плати 5.000 евра? Дали фунционира се како што треба, дали има достапна литература на англиски јазик?
Здраво, знаете ли од претходни години дали приговорите се усвојуваат? Имам две 4-ки, едната со перцентилен ранг 70.26, другата 75,26, дали да поднесам приговор само за оценката со повисокиот ранг? Молам споделете искуства!
Колку што имам слушнато,лани а и претходната година многу ученици поднеле приговор и истиот им бил одбиен
Здраво!На 19 и 20.08 се уписите во првиот уписен рок.Дали во тој термин освен пополнување на ел. пријава во iknow, треба и да се однесат документите на избраниот факултет?
здраво, дали извод и државјанство може да се побараат електронски да се испечатат и заверат на нотар или мора да се мафтам по институции?
Dali nekoj znae kako se vika knizarata ili kade potocno se naogja na medicinski fakultet za zemanje na prijava za upis
sama ke si se odgovoram za tie sto mama i tato ne im sreduvaat za upisi, drzavjanstvo vo mvr go vadat za 1 min, izvod preku e - uslugi za 2-3 dena stiga vo uvmk preku kameni
Мислам дека таму имаше блиску деканат. Кога ќе одиш према излезот и не беше книжарница туку повеќе личеше на тие зелените трафики.
Здраво дечки. Во однос на поднесување документи при запишување, дали мора лично јас да ги однесам или може некој друг во мое име?
Здраво. Дали знаете каква е процедурата за аплицирање, на колку факултети може да се аплицира и дали постојат некакви ограничувања? Се најавив на iknow платформата и веќе внесов податоци за еден факултет. Дали во меѓувреме ако се предомислам можам да го сменам факултетот во првиот уписен рок, т.е да однесам документи на друг факултет без претходна пријава за истиот на iknow? Фала однапред.
Прашањето ми е дали откако ќе кликнам прати, можам да направам друга пријава или ги корегирам само податоците во оваа пред да ја пратам пријавата за преглед доколку се решам нешто да сменам?
Не можеш да конкурираш на два факултети. На iKnow мора да избериш само еден. Кога ќе пратиш податоци, пратени се.
Тие што се пријавивте веќе, дали требаше да се прикачуваат документите online, или отфрлена е таа опција?