Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Абе Карина изгледа сомнителна им била. Некој антиталент како мене. Иначе си велам, ко ќе оди некој во вц, сигурно дека ќе оди и професорот, па училницата останува празна. Момент за поткажување :)

2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    со тебе во ВЦ оди еден професор.барем кај нас во школо лани така беше.сега стварно не знам како ја фатиле,битно тоа во ВЦ и се случило и си полагаше во август

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Пример мислев жена, а кај епскиве дела општествените фактори, војна, економска криза (сиромаштија)... има логика нели.

А јас за препишување така очигледно препишувам, што кога ќе се изнервирав сред тест и не можев да видам главата под клупа си ја напикував :rofl: и не ме фаќаа.

А на професориве ако не им е гад до вц да придружуваат, ако.

4. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Професор иде со тебе, ама не влегува со тебе во ВЦ, туку стои пред врата.

Секако дека нема професорот што те чува да те придружува до ВЦ, а остатоков од групата да го остави сам. Во тој период има еден куп професори што парадираат низ ходници, и некој од нив ќе те придружува до ВЦ.

Патем, јас не би ви препорачала да препишувате. Книга ми е искрено многу несигурно да отворам во ВЦ, а од ливчиња - што попрво ќе препишете? За што ќе направите ливчиња, за цела граматика, литература? Ако пак има само неколку работи што не ги знаете и сакате за нив да направите ливчиња, не трошете време залудно, сигурно оценката нема да ви зависи од тие 2-3 прашања, а можеби и тоа воопшто нема да се падне.

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Не бре,тој што ве чува за жива глава не излегува од училница. :rofl: Во вцто, односно пред него имаше професор и плус уште еден што патролираше низ ходник. Како во војска да сте. :!:

Мене стварно ми фуфкаше да отидам, јас не знам да препишувам и ќе се упрпав милион посто. Ако не ве бива, немојте сосила да не испаднеме ние криви. :?:

А знаете, чудна работа, тие што полагавме кај што не смееше да се мрдне и цел тест сами што го решивме, имавме подобри матури од тие заедно што решавале. Може некогаш стварно е подобро човек да се сконцентрира, ако има учено, се ќе напише точно. А вака тие заедно, заеднички заокружувале, па вака, па така... Јас сигурно некои прашања ќе ги напишев поинаку од моето мислење, а на крај грешни ќе испаднеа.

6. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Ах фала ти Боже што наши вц-иња се комплицирани како да ги наречам - „дводелни“. Абе камери во вц да наместат неможат да не фатат. :D

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Мене многу ми е страв од овие 2 предмети, дури да дојди 9 и 12 не знам шо ќе ми се деси :worried:
    Со шокој сум, за интерните ич не ми е страв, професорите од нашето школо ни рекоја да не се плашиме секогаш во училницата клавале 1 или 2 ученици шо поќе учат за препишвање.
    Кај нас нашето филозофче не е во мојте 2 предмети шо ги имам одбрано ама ќе се снајдиме некако :lol:
    Си ги одбрав 2-та предмети шо ми одеа најлесно 2 години, и мислам дека нема да имам проблем :)

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Јас одбрав информатика, ама нема од шо да учам. :( Има ли некој на компјутерот нешто за историја на компјутери или било што по информатика?

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    лани неколку дошле со миничи па ги вратија.исто и провокативна облека не помага за тие што планираат

10. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Епа нели има теорија и практичен дел. Е теоријата прочитај ја од учебникот од 1ва година, мислам во 2ра само за програмите има како се работат.

11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ама нема од дека да ја најдам книгата од прва. Овие сега што се прва не учат од книга т.е. немале книга.

12. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Ако мислиш на тестот од јуни 2010, не се пет, туку три. Вака гласи прашањето:
    Освен делото Хамлет, наведи најмалку три други дела од В. Шекспир.

Инаку се има паднато вакво прашање и за други автори и секогаш гласи најмалку три, а ти ако знаеш и десет напиши.

13. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    мојата другарка полага информатика.и дадоа некој прирачник и од тој учи.ама не сум многу запознаена бидејќи не учиме во исто школо.а исто мислам дека освен теорија има и практичен дел

14. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    :rofl: :rofl: што не ќе прочитам. Леле кај нас и да дојдат такви не дека некого ќе возбудат. Колку што знаам од овие што ќе не чуваат се жени и се постари :D

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Да, има и практичен. Не му ја мислам за него. Повеќе ме загрижува теорија.

^ Дошле у минич сигурно оти имале нешто пишувано по нозете најверојатно,а не некого да возбудат. :lol:

16. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Библиотека? Некој ми кажа мене за социологија од 2 година ми треба учебникот можел да се земе од библиотека. Ќе пробам задутре ќе одам во школо, оди и ти и прашај.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ќе одам и по книжарите и фотокопирниците, белки имаат. Уствари сигурно имаат, мене не ми текна да проверам. Ние треба да имаме часови со професорката, ама неа ја нема. |(

18. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Ние од таму замаме учебници за полагањава :)

19. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    за чување може да ти се падне било кој професор.сепак некој сметаат и на таа опција :D сум видела девојчиња како препишуваат на тестови.во блуза со деколте ставаат ливчиња и не знам какви се други глупости.искрено ништо не може да ме изненади

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Вие стриојава со вц-во ја направивте ко најголема балканска превара |(
    Амн ништо не е, незнам таа со личињата како правела ливчиња за се од цел материјал не ми е јаасно како, кај нас една од клас го стави прирачникот во вецето позади парно, и јас случано ја видов.
    Бев во вц, мочав и ѕирнав само едно, затоа што го имав поминато прирачникот 100 пати.
    Да немав учено немаше ни да знам кај да отворам.
    За тоа беше работата,а не дека ќе препишувате на ангро.
    Кај нас немаше такви работи.
    Не чуваше една млада од борис фина, и една исто од босис што во 3та ни предавање вовоед во право :D
    Си ја видовме професорката :rofl: Ама таа џабе што не знааеше кога поголем катиљ немаше од неа.
    И дефитнитвно Англиски беше боза, барем пред 3 години беше толку просто, јас 5ка извадив до 97-98 посто. Незнам дали е до мене или толку беше просто.
    Македонски од друга страна се преценуваат малку, со некои прашања и креитериум за прегледување на есеите им е доста висок.
    Македонски се спремав со недели, англиски прочитав само 2 дена пред за полагаме.
    Македоски 4ка, англиски 5ка |(
    Криво ми беше ама тоа е, во цел Корчагин само 10тина 5ки имаше, другото се 4ки беа.
    Не штимаше ич,ама Македонски имавме тапа прафесорка.
    Англиски не не спремаше пред полагање, година унапред решавамеве чуда и лупаше 1цови во дневник,епа има да си прочиташ се на време и да има да ти легне.
    Англиски барем не се учи така 5 за 12.

да не те разочарам, ама бога моли да не ти падне системот.
    Информатика знам се решаваше нешто пракитчно полагаа на копјутери,правеа вежби, глупости.
    Не беше тест, да не е сменето нешто?