Епа тогаш немаш причина да се секираш. Не ги знаев овие податоци дека од 130 , 90 влегуваат. Со твоите 95 поена можеш и те како да се надеваш на државна квота. Поздрав
Zdravo i jas sum nova na sajtot i nenormalno mnogu sum razocarana od maturata nemase vrska se kako sto pomina zavrsiv soobrakajno sredno i sega sakam vo bitola da se zapisam ama nikogas ne sum bila odelena od doma a i se plasam neznam kako ke bide
Ми го прифатиле приговорот!!!!!!!!!!!! Од 50 приговори - само 5 биле прифатени! Ми зголемија 2 бода... сега значи имам 96 кома нешто И секако, парите ми ги враќаат.
ovaa maturata me umre ali smetam deka super pominav oti matematika se plasev oti ke padnam, na kraj izleze 3 a makedonski imam 5 e za 5 makedonski bev epten iznenadena zasto kazaa samo 4 % imale 5, a za matematika sama sum si kriva bidejki nis ne vezbav, samo taka razlistav i toa ti e .....imam negde 92.6 nz dali ke me primat na ekonomski ama toa e ......
Девојки,кажете ако и вие така мислете..Дека годинава најмногу постигнати поени ќе бидат околу 95,90 тука некаде....Оти јас со кого и да правам муабет за тоа,сите имаат околу 80,85,90.... Јас се фатив за сламка,но ми треба барем малку надеж дека ќе влезам во приватна..
^А за кој факултет прашуваш? Секако дека ќе се запишеш, па зависи од конкуренцијата, мислам дека ќе успееш и во државна да влезеш.
Не се толку знам деца од гимназијата што имаат и 97, но имаат по една 4ка затоа .... сега дали ќе влезиш со државна или приватна или нема да те примат воопшто, нормално зависи на кој факултет сакаш да одиш и колку поени имаш ти ...... нормално зависи и каква ти е конкуренцијата за факултетот и смерот
^^ Јас имам 85 поени. И сакам да се запишам на економски,на финасиски менаџмент. Знам дека паметниот секогаш има резерва,но јас немам резервен план... Што би ми кажале?
Колешке па каде си? Јас имам 92.5 и јас се мислам дали ќе ме примат на финансиски менаџмент, ама пошто и јас немам резерва се надевам дека ќе ме примат па било со приватна .... па и ти немаш малце бодови сега за државна не, ама не гледам за приватна квота зошто не би те примиле а и за финансиски примаат 125 души милсам пола со државна пола со приватна па би требало да влезеш ....... се зависи колку планираат да одат на овој смер .....
Колешке,дека си ти! Да,Скопје и исклучиво Скопје...А викаш 125 души...Да и јас имам некои такви информации...Значи,викаш да конкурирам? Еј,па ќе се дружиме во Скопје значи?
Колешке јас ти викам да конкурираш! Ако го сакаш тоа оди и конкурирај си па сега што биде биде, никој со сигурност не знае А баш сега го видов конкурсот за тоа колку ќе примаат оти не бев сигурна и имаш за финансиски 64 со државна а 63 со приватна а вака е и на другите смерови исто ..... само е- бизнис примаат повеќе ама на тој не одам јас Значи се гледаме во Скопје и би било добро да се дружиме оти јас сум така исплашена од се и свашта веќе не знам .....
E тоа е тоа јас шо сакав да го слушнам! Малку бодрење мајка му стара... Па нели сме сите clueless? Мора да се дружиме! Поздрав!
Хахааха clueless сме богами ептен! али се е навика како што викаат ...... и треба бодрење како без тоа Поздрав и за тебе!