Срцка може сакаш бодрење, ама јас ќе ти ја кажам вистината. За на финансиски менаџмент во државна квота во Скопје немаш шанси со 85 бода. За во приватна може, ама во државна во никој случај. Преголема е конкуренцијата
Lolipop23, мислиш дека јас имам шанси за државна квота со 92.5 поени? За приватна знам оти имам ама државната мислам не .....
Не доаѓа у предвид за државна квота, и јас сакав, ама нема... и мислам дека неможе ни пприватна, така да с епреориентирав на план бе
Јас мислам дека би требало со приватна да ме примат па немам план Б ......... а Лижалка колку поени имаш за да не можеш ни на приватна да се надеваш?
Во Скопје ли?? Ако да, мислам дека тешко и таму има преголема конкуренција... дај боже да ве примат, ама немој многу да се разочарате ако се случи спротивното. Имајте си за секој случај друга опција.
Ако не државна, здравје, приватна сигурно ќе ме примат Од Охрид за на Фармацевтски-Скопје сме само јас и уште едно девојче што има перцентилен ранг 93,нешто. Лани со ранг 75 беа примани на овој факултет, секако во приватна квота, одлично се сеќавам и баш се чудев..А за државна незнам, не се сеќавам..Ајде ќе видиме
Заинтересирана сум за на германски јазик и книжевност..Дали може некој да ми даде податални информации како за пример еве дали треба многу поени за да влезиш(без разлика државна приватна) и дали би ми правело проблем тоа што во средно од 4 години јас го имам учено само 2 (инче во основно учев и средно 1 и 2 год)
Браво за тебе Хипица..Се надевам дека ќе се запишеш на факултетот што го сакаш и дека успешно ќе го завршиш...
Ќе оди ли некој на правен? Јас се мислам за таму. имам 96.514 поени и се надевам на државна квота....
Здраво девојки, утре е првиот уписен рок планирам да се запишам на медицински факултет во Скопје општа медицина, но ме плашат бодовите 93,3696 и конкуренцијата , башка лани примале 90 државна и 50 приватна, а годинава е 60 со 60, ве молам ако имате некои информации...