Абе луѓе секогаш има препишување. Ептен е нефер оваа матура. Лани кај нас надгледувачи биле професори од Гимназијата и дозволувале да се препишува. Оваа година ќе ни бидат од Музичкото. Нејќам да ни дозволуваат да препишуваме. Зошто некој кој цели 4 год. е имал двојка, сега да има иста оцена како мојата. Јас нема да препишувам и нема да дозволам некој од мене да препишува.
Луѓе одамна ви немам пишано Прикрај сум со македонски, баш пред некој ден ко немав седнато ич да читам ги решавав тестојте на интернет, па во глобала не е ич тешко, без читање ги погодив сите само од слушање на час, треба само максимална концентрација и то е то. Единствено ме јади составот , јас не знам да пишам состави за делата , слободната тема излеа ќе ја пишам, освен ако не си напишам состав за препишвање и ако успеам да го препишам, нели од романтизмот ќе беше Интерните ми се едниот на 19, другиот на 26 среќна сум имам време се да научам и да средам. Не се секирајте ич, еден ден ќе се смејте на сите овие глупости шо сме се траштале за безвеза. Сигурно цело ова е само една обична глупост Но така е дур не видиш, не можиш да знајш
аха јас имам од алби и поголем дел од задачите на тестојте се од неа.. мн задачи сретнав исти..:/ ама има некои ептен тешки. а од просветно пробав да решавам полесно ми одеше. Професорката ни велеше нас само тестојте да ги решиме..
Јас ги решавав сите задачи и мн малку ми останаа нерешени..ама после кога видов дека во тестојте задачите се мн лесни (освен веројатност)..ми беше мака дека премногу време посветив на математика
^И кај нас не ги даваат прашањата за интерните предмети па стварно не е фер Во училиштето во мојот град што има најдорбра репутација( кој е од бт си знај за кое зборам ) за интерните биологија и хемија им дале по 50прашања да ги научат и толку А јас ќе си ја тупам глата со 3 учебници по хемија и башка прирачник, на 19ти полагам Ај некоја феминка лани што полагаше ако можи да ми кажи малку повеќе за есејот, ете пример за романтизам, ако се падни за Харолд и Онегин да пишуваме...Ќе пишувате за двата наизменично низ цел главен дел или пак паралелно, ќе ги поделите во два дела ? јас стварно немам никаква идеја На крај краева за слободна ќе си пишам...
Ај некој нека ми објаснии... Приемен за на Филолошки поточно за (Германски јазик и книжевност) треба да полагам Германски така? ... и кога се одвива тоа полагање.. ништо незнам.. иначе имам земено интерен Германски јазик да полагам
А знаете ли луѓе што точно нема да има од делата? Општо од сите дела и наши и од светска литература. Знам професорката нешто збореше што нема да имаме,ама мене толку ми држи меморијата
45 дела се сите мислам. 15 од светска, а другите се од наша литература. http://www.matura.gov.mk/data_files...MAKEDONSKI jazik-drzavna matura-2009-2010.pdf тука ги пишува. Истите се и во прирачникот на Билјана мислам.
Не, кај Билјана има и некои што нема да бидат на матура како на пример Ромео и Јулија, прочитајте си ги од линкот
Само англиски има приемен на филолошки, германски нема [/quote] ЛЕЛЕЈЈ:: знаеш колку сум среќнааааааааааааа Аааааааааааа але алееееее те частам за ова што ми го кажаааааа
ЛЕЛЕЈЈ:: знаеш колку сум среќнааааааааааааа Аааааааааааа але алееееее те частам за ова што ми го кажаааааа [/quote] ха ха ха уживај