Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

И јас го пишав 2 сметководство :D Леле како се мислев таму што да пишам 2, па што 3 и на крај пишав сметководство, а можеби требаше надворешна трговија :^) .... ама мене искрено само финансискиот ме интересира .....
    Иначе мислам дека имаме правено муабет со тебе за бодовите и се тоа на некоја друга тема :D и тогаш ти кажав да не се секираш многу многу, мислам дека имаш бодови за финансии, ама сепак ќе си почекаме уште некој ден ....

2. mysterious

mysterious Популарен член

Да можеби имаме правено муабет..Абе маки си имаме.. :D
    А инаку јас не го пишав сметковотство второ,туку е бизнис...Сметковотство ми е трето...Ќе видиме,ќе видиме....
    Уште еднаш многу среќа во понеделник и сите да се пофалиме со убаво! :*

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

И на тебе со среќа и се надевам дека ќе се пофалиме :D :D :*

4. lavce

lavce Истакнат член

И јас поднесов на правен докуманти иако сум малку постара генерација. па се надевам дека ќе ме примат во државна квота а може понатака и ќе се запознаеме.

5. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се пишав на ПМФ - Аналитичка биохемија :| Даа не имам некоја колешка овде на форумот :^)

6. Lizalka

Lizalka Истакнат член

На финансиски менаџмент, и на е бизнис, у државна квота ќе бидат тие со по 100 бода, зашто има голема навала и квотата се потполнува одма, така да за тие со помалку бодови од одма се исфрлаат

7. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

^
    Еј не зафркавај,сега со матурата нема никој 100 поена,многу многу ретки се тие што имаат околу 99 и тоа ке бидат само неколку души на економски.Точно е дека има најмногу конкуренција на финансиски менаџмент и е-бизнис ама не е до толку,лани и со 92 бода влегуваа на е=бизнис а сега плус се проширени квотите.
    Инаку јас се запишав на менаџмент.

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Јас ги подадов документите на филолошки - Катедра за англиски јазик и книжевност (наставна насока).
    Него знае некој ТОЧНО кога ќе има резултати и дали истите ќе бидат на интернет објавени?

9. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Има одвај 3ца, со 100ки на цел економски... Минатата година и со 92 бода влегоа на ебизнис и финансов во ДРЖАВНА... зошто вакви дезинформации и страв стварно незнам... И јас подадов за финансов менаџмент на Економски, па сега здравје... :D

10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Денес би требало на секој факултет да го има истакнато успехот, и да се поднесе приговор доколку е успехот погрешно пресметан... И дали ке има или не на нет зависи од факултетот, на економски има, на правен не... зависи...

11. danyela

danyela Истакнат член

лугје ај ако некој знае да ми казе кога ке се резултатите од екстерните испити од августниот испитен рок... леле ако некој знае нека пише
    фала однапред :)

12. mysterious

Чекај вип,како? Што има на економски,од што резултати..? Од овоа резултатие од августската матура ли или...?

13. chicka

chicka Истакнат член

Од резултатите за на факултет барем јас така ја разбрав.Ама јас колку што знам резултати ќе има на 23 август така гледав и на нет...

14. teddybear

teddybear Популарен член

Јас како што ја разбрав се работи за матурата во август што ја полагале... а ако точно разбрав мислам дека веќе треба да има резултати од екстерните.

15. mysterious

Девојки,кај пишуваше колку примааат во државна на страната на економски? За 8 места не влегувам во државна...

16. teddybear

teddybear Популарен член

Па зарем веке има резултати по факултетите?? нели во понеделник ?? :?: :^)

17. mysterious

Не,такви резултати нема...Ама татко ми го направил есапот,нели имаше порано таму кажано колку ќе примаат во државна колку во приватна... Затоа и ми требаат тие колку примаат во државна,колку во приватна...А неможам сега да ги најдам...

18. teddybear

teddybear Популарен член

на ukim.edu.mk е конкурсот пишува се таму мислам дека. :*

19. chicka

chicka Истакнат член

На тоа што ти си се запишала примаат 63 со 63 барем јас така видов во тоа весничето матуранти.И од каде знаеш дека за 8 места не влегуваш кога има многууууууу пријавени?

20. mysterious

64 со 63 се. Знам затоа што на економски ги пишува колку души примаат во државна а колку во приватна. Сега,не е сигурно ова,за осумте места,но така излегува ако пресметуваш... :?: Зборот ми беше за осум не влегувам во приватна...