Мислам дека никој не го хакнува тестот туку некои личности кои можат да дојдат до него го продаваат за пари. Бидејќи ако некој се одлучи да го хакне тестот, оти баш еден ден пред матура? Ќе си го хакне порано, да има време да го научи. Доста логично, зарем не?
Ме фаќа некоја смеа Не бе луѓе ја не верувам дека ќе се дознае тестот. Плус посочено е дека под мноогу голема тајност се чуваат тестовите баш поради тие хакнувања од предходни години.Ау ау,муц пуц Еј стварно,слободната тема ако е за такви глупости,дрога цигари.Ќе се упукам во чело И инаку да,само лична карта треба да се носи,никакви пријави
За какви потврди се работи? Нели уште на почетокот од годината пополнувавме пријави и избиравме предмети. Ова е нешто плус или истото?
Не може + не верувам дека ќе имаш толку време Не треба да пишеш цитирам со самите наводници се подразбира тоа
^ не знам, такво претчувство имам. А ако пишуваме цитати, треба во нов ред или можи на пример нешто пишуваме бла бла бла па две точки: "цитатот". Или мора цитатот во нов ред ?
Јас вчера се збунив за ова , некој пиша дека ако избереме "И" односно да пишуваме за двата понудени автори комбинирано тогаш пишуваме 1 есеј, но ако избереме "ИЛИ" односно да пишуваме само за 1 автор тогаш треба + и слободната тема, и така ќе испадне да пишуваме 2 есеја . Можи некој да објасни ?
Цитатот во есеј ако е напишан, треба да се напомени од каде е извадокот, инаку како плагијат се смета . Така прочитав јас кај правилата за пишување
А како да се напомени ? на пример пишуваш некој цитат од чајлд харолд, и после цитатот пишуваш- од тоа и тоа дело?
Луѓе, се пишува 1 есеј за слободната тема или романтизам. Ако пишуваш за романтизам може да пишуваш или за Чајлд или за Онегин или и за двајцата во истиот есеј. Точка.
Без разлика што ќе избереш (и/или) еден есеј треба да се пишува. Не треба + слободната. Кај ќе најдиш време два есеи од по 500 збора Живци ќе испокинеш.
Дечки, ЕДНА тема си бирате за есејот. ЕДЕН есеј се пишува. Билион пати кажаа девојките. Ако одберете „и“ пишувате за двете теми паралелно, ако одберете „или“ пишувате за која тема сакате. Ако одберете „или“, нема потреба да пишувате и друг есеј за слободната тема, мислам уат д фак - нема логика.