И кај нас професорката ни рече дека можно е да биде слободната тема за екологија. Зарем малку проекти направивме оваа година за заштеда на водата, струјата и бла бла. Кога ќе лупнат некоја таква шлакната тема, е у пм.
Моево шесто сетило вели дека слободната тема ќе биде во склоп со настаниве кои ни ја окупираа земјава во последно време нешто Мир Толеранција,Заедно за подобро утре Борба против насилство и дискриминација не знам оти ама јас се така си мислам
секоја година последниот ден се дознава насловот на есејот од приватните училишта и оваа година се надевам ќе биде така па ќе дознаеме
Здраво на сите, да ви се придружам на муабетот... Има ли уште некој тука што се обидува да внесе што повеќе информации на самиот крај читајќи од прирачникот? Нешто ми вели дека најмногу извадоци ќе има од македонските современи драми и романи.
Дали некоја од вас во есејот на тема романтизам, без разлика за кое дело ќе биде темата планира во вовед да пишува општо за романтичарското движење пред да се надоврзи со аргументи на насловот на темата?
Jas kolku sto slusnav ke ima i za makedonski romantizam taka da mozno e da ne bidat samo ovie 2 dela tuku i delata so se od makedonskiot romantizam
Хахаа ама изгледа постресно ни е шо не знаеме дали ќе може чоколатце да си каснеме отколку шо тема ќе ни се падне
знаете дела од писателите бар по три да наброите? .. Јас само за Шекспир,Балзак,Чехов,Кочо Рацин (песни),Славко Јаневски знам да набројам