Spored `anrot, deloto „Serdarot“ na koe mu pripa|a gorenavedeniot izvadok e A. poema B. balada V. elegija G. roman vo stihovi Сердарот е историско јуначка поема; историска балада. И СЕГА ОДГОВОРОТ КОЈ Е.
И јас видов со кој сум во соба и се разочарав, се со лоши ученици, само една асална, али ајде..инаку случајно испадна али видов и кај ке седам точно, бројчето беше залепено за масата нели, скрос позади сум до ѕид уште ако и добар тестатор ни се погоди, може ке има можност за препис
Нас ни кажа македонски, ако згрешиме нешти, културно само со пенкалото една хоризонтална линија преку згрешениот збор и си продолжуваме со пишување...никако коректор или шврљаници..
поема е. Контраст мислам . Бидејќи оксимороните се придавка па именка (каде придавката е спротивна од именката). Тука мрачно се однесува на светењето на сонцето, не на самото сонце. Оксиморон би бил: мрачно с'нце. Мое мислење, ако сум грешка поправете ме.
Инаку, веќе ги заклучија тестовите на matura.gov.mk затоа што сигурно еден од тие тестови ќе ни дадат. Денес се вртеа некои муабети меѓу класов мој дека ќе биде истиот тест од јуни 2008, ама веќе се заклучени. Јас среќа ги имам симнато..
Доброволец има да ми ги прати и мене некој сите? Ако има нека ми пиши порака, да му дадам мејл. едит: не се бе заклучени. мене ми ги отвара
Па во прирачникот за балада има дадено еден краток пример, што значи дека тоа мала лирско-епска песна. А поемата е подолга.
а оти ова оксиморон го нема во глупиов прирачник од 2008 од Билјана? тоа беше млад старец, жив мртовец?? Јас мислам дека е оксиморон Мрачно с’нцето светит ако беше контраст ќе беше с’нцето е ко мрак? АЈ КАКО Е ОВА СТВАРНО???!
Ова прашање го имаше некаде низ тестовите од минатите години, не ми текнува каде точно, ама видов дека точниот одговор е дека е поема. Е сеа зошто, види во прирачникот
да да, од 2008 ми се отворени...сите ми се.. инаку ја сега гледам за оксиморон, кај е таа стилска фигура не ја сретнав никаде? може некој да ми објасни што е антитеза?