А јас па од каде го лупнав во „Албаторс“ Вика која е естетиката на стихот бла бла ... и гледам многу убаво ми изгледа песната според стиховите и напишав 4 сторфи со по 4 стиха (катрени) и си пишав така хахаха Ептен сум по естетиката, каква естетика на грдо
кога ја видов албатрос ми се стемни мене, си реков кај ја најдоја, за Злосторство и казна милион посто бев сигурна дека ќе има имаше едно барање со сонце нешто таму јас напишав СО ОГАН точно ли ми е? и ајјј нека ми ги признаат тие бришените па одново заокружените колкави се шансите за тоа а женски?
Симболизам. Ама би требало да ти признаат и така. Зашто симболизмот е правец во модерната литература.
Важно е како ги пополна на тоа со боење што беше... мислам дека тоа компјутерски ќе се оценува, другите прашања ќе ги оценуваат професорки
И јас мислам дека е раскажување, бидејќи во претходното прашање имаше РАСКАЖУВАЧОТ ВО ИЗВАДОКОТ ПО Б e: а) Јон б) Дуко Вендија в) Лазор Ночески И после прашањето Извадокот под б е а)опис б)раскажување и ова нз што беше М, што мислите?
Претходници на модерната литература напишав за Бодлер. Ама може и симболизам Инаку, тој извадокот под Б го раскажува Јон и е раскажување
Пишав е предвесник на модернизмот претходник на модерната литература(белки ќе ми го признаат вака)што викате?
епа на тоа со боење згрешив, мислам бришев бришев да не се познава плаво, па дури и црвеното го избришав...
Еј а тоа последното прашање од граматичките што беше... Имаше реченица Со право зборувам за светот зашто го познавам. (вака нешто беше) Каква напишавте дека е реченицата?
Причинска. А, за Бодлер напишав дека припаѓа на симболизмот. Имаше некој што пишуваше на слободната тема?