Раскољников оди да ја убие бабата. Ја убива со секира, зема некои вредни предмети- злато итн. И се појавува сестрата на лихварката. Ја гледа својата убиена сестра и Раскољников ја убива и неа. Значи таа е очевидец.
Ок не ме тепај. Јас два вида на прирок знам, глаголски и глаголско-именски. Само именски немав сретнато до сега. Нејсе, одговорот беше глаголско-именски 1000%
Во романот Раскољников ја убива старицата, и нејзината сестра и потоа од неа зема пари и др. вредни предмети, така што одговорот на прашањето е дека му попречила во кражбата.
Ги краде златните предмети од ковчегот кај неа шо е под креветот инаку и јас така одговорив Дека била сведок на убитството
Ај да почниме со албатрос 1. Ги симболизира несфатените поети/ самиот поет 2. Претставник на модернизмот 3. Естетика на грдото 4. „Цвеќињата на злото“ 5. Птицата се претвора во објект на исмејување. во нешто грдо бла бла бла 6.-? 7. бурни, негативни реакции и остри критики
Значи не се фер. ДИЦ сега стварно ќе почнам да ги колнам. Извадок беше за средбата на Раскољников со мајка му (немаше фрагмент за тоа кога, зошто, како ја убил бабата). Прашањата требаше да бидат само за дадениот извадок, а не некои чкљ. Немаше убитство во дадениот извадок А одговорот беше под в- сведок била на убитството на старицата и затоа ја убил и неа.
Не е точен одговорот дека била сведок на убиството, бидејќи Раскољников прво ја убива старицата за да ја ограби, а потоа во собата влегува нејзината сестра и всушност таа е сведок на убиството на старицата. Тој ја убива старицата бидејќи му попречувала во кражбата 10000 % Правев проектна за „Злостор и казна“ и верувајте, ги знам и најмалите детали од романов.
Едно најглупо прашање ќе прашам сега, тие што живееле во Атлантида, што беа не се сеќавам Кај живееја, светилиште или на пепелта на жртвите? И кога си даваа казни, ноќе?
СВЕДОК НА УБИСТВОТО РАСКОЉНИКОВ СЛУШНАЛ ДЕКА НЕКОЈ СЕ ДВИЖИ ВО ДРУГАТА СОБА А ПОТОА СЛУША ЛЕСЕН ИЗВИК ЈА ГРАБНУВА СЕКИРАТА И НА СРЕДЕ ОДАЈА ЈА ЗДОГЛЕДУВА СЕСТРАТА НА АЉОЊА,ЛИЗАВЕТА ТОЈ ВЕДНАШ ЈА КРЕВА СЕКИРАТА....
Е у пичку матер. Он бил у другата соба кога кога го краде златото и слушнал звуци у другата соба кај убиената лихварка ( Аљона ли како се викаше) оди таму и ја гледа сестра и’ и ја убива. И сега шо е точно? Кај Атлантида- пепелта и ноќе се точни.