немаше суеверна, а ако имаше одеше со уште некоја друга придавка која скроз не соодветствуваше тука ептен ова беше очигледно другите две одма се елиминриаа
Ама во извадокот нели верува во суеверието на Маса Ќулумоска дека сите треба да појдат на планина за да престани болеста во селото. Леле и ова ако ми е грешно, готово
досега сме Ај да почниме со албатрос 1. Ги симболизира несфатените поети/ самиот поет 2. Претставник на модернизмот 3. Естетика на грдото 4. „Цвеќињата на злото“ 5. Птицата се претвора во објект на исмејување. во нешто грдо бла бла бла 6.вкрстена рима 7. бурни, негативни реакции и остри критики Езеро 1. хетерострофична 2.пејзажна 3.да умре покрај езерото 4.сеќавање на детството 5.метафора 6.К.Миладинов 7. трета строфа Пиреј 1. Велика грижлива мајка 2. Во дилема е 3. Јон 4. На фронтот 5. раскажува или опис (јас имам опис) 6. неуништливоста на Мак. овде нешто фали???
Граматика 1.чешел-елизија 2.модални зборови(веројатно и сигурно) 3.тој-лична заменка 6.со оган 7.реченицата со сврзници ни_ниту 8.заповеден начин ј/и јте/ете 9.причинска зависносложена реченица 10.предлошки предмет-со вас 11.патент-хомоними 12.театар-интернационализми 13.ништо-лично-предметна заменка 14.изненаден-глаголско-именски прирок
Да, треба суеверна да се заокружи, зашто во тој дел пишува за камбаните, тоа обично смрт или што таму значело. Таа верувала во ова, суеверна е.
Од директен, индиректен и предлошки предмет што заокруживте? Јас предлошки затоа што имаше со вас. А за тој зборот патент што напишавте? Јас напишав дека појавата е хомонимија, бидејќи зборовите беа со иста фрома а различно значење.
ајде злосторство и казна сега овде само 1. јад и 2.19 век ми текнува и 3сведок на убиството и 4. збогување 5. криминалистички 6. имаше ли психолошки нешто со психата требаше да се заокружи друго??
Не бре луѓе. Каква е Велика според заведениот извадок? Можеби и јас сум грешка, не знам, ама мислам дека е така.