Грешка не прочитав добро леле! Прочитав што симболизира албатросот мислев дека тоа е прашањето А иначе одговорив во бедна птица која била измачувана од морнарите Сакав да прашам иам вкупно 10 прашања згрешено. Има шанси за 5?
Јас мислам дека петката по некој си нормален критериум треба да почнува од 90%. Еве за пример ќе го земеме одличниот успех кој започнува од 4.50. 4.50/5=0.9 0.9*100%=90% Е сега ако станува збор за многу слаб успех па да се намали таа граница или обратно (што не верувам дека ќе биде случај оваа година). Се уште имам надеж за петка, секако ако есејот ми е како што треба и немам други грешки освен оние кои ги воочив до сега.
А, јас напишав дека се претворила во предмет на потсмев (измачување) на морнарите или нешто сл. Не ми текнува сега баш.
дечки извинете вака што ви се мешам во муабетот ама какви теми имавте за пишување? (јас полагав пред 2 год ама пак ме интересира )
И јас исто, и се надевам дека тоа забутаните двосмислени прашања сум ги одговорила точно, и дека ќе се признае само едната форма од заповеден начин ( јас ги наведов само -ј и -јте, до душа, имаше напишано да се наведе формата, или и тоа е трик-прашање ).
Не, туку чувство на јад, пишуваше и во извадокот баш со тој збор-јад. А за описот ако дај Боже е точен од литература ќе имам 1 грешно, а од јазик 5 сигурно грешни и надеж дека ќе ми ги прифатат одговорот за заповедниот начин и составната реченица. Значи минимум 6 грешни според сите општи проценки, максимум би требало 8 се надевам не и повеќе Мишела за заповедот сите различно, а сепак точно сме пишале, јас пишав -ј и -и и -те.
Не знам баш дали е јад.. затоа што пишуваше дека весникот го фрлил со јад, а додека го читал ГО* обзело некое страшно чувство
^Сигурно не е страв, нема што неговата статија да предизвика страв. Само се почувствувал јадно кога ја прочитал и се потсетил дека и тој некогаш успеал во животот, па потоа му текнало дека е убиец. Повеќе преовладуваат чувства на очај, бес, тага, разочараност... јад. Пишуваше и таму за ова сум 100% сигурна а и за дрвјата тие во текстовите на крај во одговорот каква клима ќе завладее јас пишав Не толку позитивна клима.
bi mi se priznal li odgovorot za albatros deka od ubav i krilast patnik se pretvoril vo grd sakat i beden
Ќе ги видиме одговорите за неколку дена.. Дајте сега да се ориентиреаме кон англиски и математика. Тие што ќе полагаат англиски, што ќе учат, на што ќе обрнат внимание?
^ Jas nema da ucam nisto posebno, angliski sum sigurna vo svoeto znaenje, plus 4 godini vo sredno pravev nezamislivo teski testovi ( prof. namerno ni davase takvi ) i na niv sekogas imav 5, taka da spremna sum. Sigurno ke go povtoram pisuvanjeto formalni pisma, i tolku. Mene torturata mi zavrsi preeska vo 14 casot.