^ Не знам дали кратат. Само знам дека и кај мене во училна доста луѓе од другите класови не напишале наслов. Можно е да кратат зашто некако не ми иде без наслов ама не се прашувам јас. Сигурни сте дека и зборовите од насловот се бројат???
kaj nas vleze taa sto e sovetnicka za obrazovanie vo nasiot grad, decata sekade ja prasuvale i taa se javi vo ministerstvo i i rekle deka se vleguvaat i tie 100% vleguvaat
Не ми се верува да го поништат. А за ова веројатно, не знам, не ми се верува да не ти земат бод а есејот без наслов. Да не те лажам
^ Епа ако е така со среќа нека ми е +510 збора Еден поен помалку, ако не ми ги избројат +520 па да ми го поништат есејот. Инаку јас прв пат слушам дека и насловот влегува во вкупниот број на зборови.
Како бре луѓе влегуваат, таа дојде кај нас во училница и скоро сите го имавме почнато есејот. И таа виде дека пишуваме и вика да ве потсетам дека зборовите од насловот не влегуваат, знаете нели? Дали не сум слушнала убаво ... ама знам дека и на писмена и есеј кога сме пишувале, никогаш не влегуваат зборовите од насловот
И јас колку што знам не влегуваат . Инаку во школо никогаш не сме учеле за формално и неформално писмо. Не беше до проф него до класот. Земав од брат ми од прва година учебник
Исто и кај нас зборовите од насловот никогаш не влегувале во вкупниот број на зборови, и секогаш професорката ни го потенцираше тоа.
^ Кај нас дојде тој што беше претставник од министерството и кажа да внимаваме бидејќи и насловот влегува во вкупниот број на зборови.
епа супер тогаш знам дека нема да поминам без да ми скратат некој бод ама мене ми беше да не не ми го читаат воопшто..
Не се одземат поени ако есејот има 300-550 збора! Јас без насловот имам 500, кај нас проф. милион пати ни кажа дека насловот не се брое.
Јас ја прашав професорката таа ми рече насловот не влегува во тие 350 до 500 збора.. сега како ке биде така.. јас имам околу 420
Абе остај ти лани, не виде на тестот на страната каде требаше да се пишува горе пишуваше од 300 до 500 или од 350 мислам беше исто така и кај нас се јавија во Скопје и ни нагласија дека и насловот кој броеше 10 зборови на втората тема влегува во вкупниот број
Старбакс од твоја уста во божју уши. Можеме до утре да дискутираме се бројат- не се бројат ама ќе видиме кога ќе излезат резултатите.
Лани исто требаше да се пишува текст од 350-500 збора. После во клучот пишуваше дека не се одземат бодови ако текстот има 300-550 збора. Што они секоја год. ли ќе ги менат правилата за текст. Како не. А, и нели ве информират вашите проф. дека толерираат 50 +/- збора.