Смее да си носиме лист хартија со нас и прво таму да го напишеме текстот па да го пренесеме потоа во тестот?
Демек ќе имало празна страна на крајот од тестот и таму ќе сме можеле да направиме концепт на есеите.
А како одат перцентилите претпоставува ли некој... не ми е битна оценката, битно ми е пример со 10 бода изгубени да речеме колку перцентили би имала? Лани македонски од 91 перцентил.
Ве читам цело време пред и после полагањето македонски.Разбирам дека паничете сеа за оцени, паничам и јас, али џабе ви е, чекајте резултати, ако не ви се по ќеф после ќе имате доволно време да се нервирате Инаку, матурата врска нема. Како цајкани (без навреда за цајканите) да ги имаат пишано прашањата. Грешки на сите страни. И воопшто, целиот концепт на полагање матура sucks! Нешо вака е тоа: "It's a standardized test. Standardized, meaning they see us all the same. A kid... ... is a kid... ... is a kid! Take this kid, for instance. Kyle.He's a good guy, who knows where he wants to go in life. But for now, the SAT is standing in the way of Kyle's dream. Then there's Anna, the overachiever. You know the type. A future Ph.D. with a nice A-S-S. Good deeds, good grades. But the SAT doesn't care about that. You could be the class brain, a kid in the middle or dumb as a post. When you walk into this room, it's not about who you are. The SAT is about who you'll be!" - The perfect score, 2004 Ајде женски, chill out, англиски ќе биде мн полесно, верујте ми! Peace \/
^И јас се надевам, а тоа што ми ја убива надежта е фактот што повеќето што ги прашав колку што памтеле имале по 2-3 згрешено, ете 4-5 нека бидат. Се надевам на глобално ниво ќе биде низок критериумот. Стварно низок! Негде од кај 80 и нешто... Некој да ми помогне околу перцентиливе, некоја логика??
На нашиов од 20 перцентли па нагоре треба да е петка Вежбајте луѓе есеи англискии најмногу поени носаат ...
Богами прашањата беа не знам... ко она сељак е: а) ропак б) дудук в) кретен. Хммм па се мислам меѓу ропак и дудук
Јас кој и да прашав сите се пожалија. Никој не очекуваше волку тежок тест. А дека ќе биде низок, мора да биде, затоа што не верувам дека им оди во прилог просечна оценка да биде 2.
Ќе видите дека ќе почнува. Мнооогу слаби резултати ќе има. Искрено не очекував вакви прашања да има, не дека беа двосмислени. Ама Албатрос, Езеро и Крсте Петков Мисирков!? Ви се молам, ни на крај памет ми беа овие