Има има.... Значи исти ѓавол како македонски само што ќе се многу помалце зборови Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.
Ако има формално писмо дали адресата се рачуна како збор? И ако да како е можно да напишеш такво писмо кога адресата само ќе ти фати 10 збора -.-
Јас мислам дека би било добро да го спуштат рангот. Бидејќи колку што јас знам во моето школо ако не го спуштат рангот ќе нема 5ка Епа да се тешиме дека сите ќе немааат баш добри резлутати . Мене ме фаќа страв за математика.. мислам дека се заборавам полека полека :geek:
јас не сум почнала англиски сега ќе читнам како одат писмата да повторам, и искрено мислам нема што да се учи. тоа што си го научил до сега ќе го кажеш во есејот и писмото, и текстовите исто колку знаеш толку ќе разбереш и секако колку среќа ке имаш толку и ќе препишеш.
Ако биде формално писмото, освен апликација за работа, какво друго формално писмо може да биде? И какво е тоа ковер летер?
Ајде со среќа барем англиски да го направам тестот максимално..течна сум, го зборам, го владеам, многу нема што да се учи, странски јазик е, за ден-два неможеш баш нешто многу да научиш, не е ова ко мајчин јазик, еве утре ќе порешавам 2-3 теста од ланските години, што значи, само треба среќа да се има , а ја со среќата некако скарана сум ајде надежта последна умира, сигурно овој тест ќе биде лесен, и пенкалото на листот ќе проаѓа како врел нож низ путер
Не знам зошто се надевате на слаби резултати, јас искрено мислам дека ќе бидат баш високи. Еве на пример, мене не ми беше воопшто тешко и по пресметкиве до сега имам само една грешка... и есејот, нормално, за него ништо не можам да претпоставам. А и другарки, другари и познаници воопшто не се жалат, напротив има некои кои мислат дека се' погодиле.
Хаха, ме насмеа. Само што си се пронајдов себе си во напишаново. И ја го владеам англискиот, ама среќата никако да започнам да ја владеам.
значи тука неакде сум и јас со математика а и оние задачи со квадратните равенки со да одредиме параметар за да имаат бесконечно многу решенија,едно решение бла бла не ги сфаќам а секоја година ги има да не знае некоја од вас да ми пообјасни малку
А и плус, не верувате дека има професори вклучени во формулирањето на матурата кои ги насочиле нивните ученици? Така да, на што ние смртниците да се надеваме А за факултет, сите ќе се запишите и сите ќе се запишат, прашањето е колку ќе продолжат низ годините
Да се одреди кога имаат реални решенија кога немаат? Јас така те сватив Јас тие планирам да ги решавам сите и во кое ќе ми испадне - под коренот значи нема реално решение Да планирам да спемам нешто.. Ако пример сме како македонски што беше еехеее, цело лифче ќе можев да го препишам...Ќе видам каква среќа ќе ми се падне. Т.е. професорка
lugje da ne imate nekakvi informacii okolu temata na esejot po angliski?? i dali ke se pisuva formalno ili neformalno pismo? ili pak i dvete se pisuvaat? i koga go pisuvame pismoto dali zborovite od adresata itn se brojat ili sepak ne??
lelel kje si puknam od nervozi breeee makedonski imam 6 greski i toa od brzanjeeeeeee oti taka ?????????? a imav spieno samo 2 casa i koncentracija 0
Ај некоја нека објасни убаво англиски за што ќе има. Јас сум си уверена дека убаво си го знам јазикот и нема што да учам, но само што сфатив дека не ни знам како ќе изгледа тестот. Неформално писмо може да биде писмо до другар или такво нешто, а што е со формалното? Ние од втора до четврта имавме професорка која буквално не оддржа ниту еден час како што треба, па баш и не сум запознаена со делот пишување. Ќе има нешто како апликации за работа и сл? Од форумов гледам зборувате за есеј. Тоа нема некои правила, така? Ако има, кажете.