Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. mjau4

mjau4 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Треба вовед, главен дел и заклучок, се одземаат поени ако не ти е поделено :)

2. Sofija18

Sofija18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    36
    Има ли некој тука што ќе се запишува на филолошки и не чепка ништо англиски за матура? :D

3. IsItMe

IsItMe Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Има има.... :rofl:
    Значи исти ѓавол како македонски само што ќе се многу помалце зборови :rofl:

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.

4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Лелеее ми е страв за есејот по македонски дека во вовед напишав мое мислењеее.. Ќе си умра :)

5. Sunishine

Sunishine Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ако има формално писмо дали адресата се рачуна како збор? И ако да како е можно да напишеш такво писмо кога адресата само ќе ти фати 10 збора -.-

6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.950
    Јас мислам дека би било добро да го спуштат рангот. Бидејќи колку што јас знам во моето школо ако не го спуштат рангот ќе нема 5ка :D
    Епа да се тешиме дека сите ќе немааат баш добри резлутати .
    Мене ме фаќа страв за математика.. мислам дека се заборавам полека полека :geek:

7. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    јас не сум почнала англиски :worried:
    сега ќе читнам како одат писмата да повторам, и искрено мислам нема што да се учи. тоа што си го научил до сега ќе го кажеш во есејот и писмото, и текстовите исто колку знаеш толку ќе разбереш и секако колку среќа ке имаш толку и ќе препишеш. :D

8. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Ако биде формално писмото, освен апликација за работа, какво друго формално писмо може да биде?
    И какво е тоа ковер летер? :wasntme:

9. LadyGaga7

LadyGaga7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    23

Speechless, и јас мислам така.. како да ми избледнуваат сите формулииии ;( .. ќе спремаш некое ливче? :lol:

10. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Ајде со среќа барем англиски да го направам тестот максимално..течна сум, го зборам, го владеам, многу нема што да се учи, странски јазик е, за ден-два неможеш баш нешто многу да научиш, не е ова ко мајчин јазик, еве утре ќе порешавам 2-3 теста од ланските години, што значи, само треба среќа да се има , а ја со среќата некако скарана сум :D :D
    ајде надежта последна умира, сигурно овој тест ќе биде лесен, и пенкалото на листот ќе проаѓа како врел нож низ путер :D

11. Borovinka

Borovinka Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Не знам зошто се надевате на слаби резултати, јас искрено мислам дека ќе бидат баш високи. Еве на пример, мене не ми беше воопшто тешко и по пресметкиве до сега имам само една грешка... и есејот, нормално, за него ништо не можам да претпоставам. А и другарки, другари и познаници воопшто не се жалат, напротив има некои кои мислат дека се' погодиле. :)

12. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Хаха, ме насмеа. Само што си се пронајдов себе си во напишаново. И ја го владеам англискиот, ама среќата никако да започнам да ја владеам. :D

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Е баш не утеши Боровинка.

На Dushica-sk и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  14. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    значи тука неакде сум и јас со математика :worried: а и оние задачи со квадратните равенки со да одредиме параметар за да имаат бесконечно многу решенија,едно решение бла бла не ги сфаќам а секоја година ги има :@ да не знае некоја од вас да ми пообјасни малку :$

15. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    ^ Тажна не сфатив добро што сакаш да прашаш за квадратни равенки?

16. Borovinka

Borovinka Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    А и плус, не верувате дека има професори вклучени во формулирањето на матурата кои ги насочиле нивните ученици? Така да, на што ние смртниците да се надеваме :)

А за факултет, сите ќе се запишите и сите ќе се запишат, прашањето е колку ќе продолжат низ годините ;)

17. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.950
    Да се одреди кога имаат реални решенија кога немаат? Јас така те сватив :lol:
    Јас тие планирам да ги решавам сите и во кое ќе ми испадне - под коренот значи нема реално решение :wasntme:
    Да планирам да спемам нешто.. Ако пример сме како македонски што беше еехеее, цело лифче ќе можев да го препишам...Ќе видам каква среќа ќе ми се падне. Т.е. професорка :wasntme:

18. rainbowlove

rainbowlove Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    lugje da ne imate nekakvi informacii okolu temata na esejot po angliski?? i dali ke se pisuva formalno ili neformalno pismo? ili pak i dvete se pisuvaat? i koga go pisuvame pismoto dali zborovite od adresata itn se brojat ili sepak ne??

19. Hakerka

Hakerka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    7
    lelel kje si puknam od nervozi breeee makedonski imam 6 greski i toa od brzanjeeeeeee oti taka ?????????? a imav spieno samo 2 casa i koncentracija 0

20. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Ај некоја нека објасни убаво англиски за што ќе има. Јас сум си уверена дека убаво си го знам јазикот и нема што да учам, но само што сфатив дека не ни знам како ќе изгледа тестот. :rofl:
    Неформално писмо може да биде писмо до другар или такво нешто, а што е со формалното? Ние од втора до четврта имавме професорка која буквално не оддржа ниту еден час како што треба, па баш и не сум запознаена со делот пишување. Ќе има нешто како апликации за работа и сл? Од форумов гледам зборувате за есеј. Тоа нема некои правила, така? Ако има, кажете. :D :)