Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    5.953
    Јас токму поради ова претпоставував дека ќе не стават во училница со подбри ученици, нели, да не се препишува. Аха да, иако бев едина од мој клас, и освен мене уште 2ца знаеа така, сите други ги имаа истите одговори како нас. Јас го оставив шифрарникот на страна и таа до мене препишува ли препишува :x и ај тоа,после пренесуваше на цела група. Стварно не е фер некој што поминувал со сите 2 и спиел цела година, сеа да помине исто како мене. Мене ми напишаа 13 48, ама мислам дека не влијае тоа многу. А за резлутатите мислам дека се објавуваат и по школите , ако не сум грешка :?:

2. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Не верувам дека се толку бистри да им текне на нет да проверуваат, малограѓанштина никаква!
    Фала за зборовите. :)

А и сестра ми ми рече дека ги објавувале и по школите.. Па добро.. Што да се прави. :roll:

3. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Мене ми е многу страв англиски, не ми оди многу англиски, и не верувам дека ќе се погодам во некоја јака група. :(

Еве сега ги гледам тестовите од минатите години, забелешав дека писмото е 80-100 збора, а текстот (есејот) е 140- 180 збора. Другите вежби се текстови каде треба да се одговори на прашања, да се заокружи точниот одговор, точно/неточно, да се вметнат зборови...

Аххх, тешко мене, 90 % сум сигурна дека англиски паѓам :sweat:

4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    На meow22, Ema.Sk и babylove123 им се допаѓа ова.
  5. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201

А ако има за CV тоа во која категорија спаѓа од 40-80 или 140-180 зборови? Некако првава граница ми е многу мала :?:

6. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Добро има некој математика што полага? Да се пожалам и јас малце дека 40 задачи треба за 3 саати да ги решиме и плус ако не ни дозволат формули ќе биде интересно..

7. dari4ka4

dari4ka4 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    digitroni i telefoni nesmeat da se nosat samo penkalo moliv guma i linijar drugo nisto ne e dozvoleno

8. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Само нешто да ве прашам , кога адресата не е дадена ќе почнете формално писмо со Dear Sir , а ако е дадена десно твојта адреса па лево на тој што праќаш ?? Јас до сега сите писам без адреса ги пишуав ... :)

9. Ricky

Ricky Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Dali doznavte nesto, nekoja informacija? :P

10. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    5.953
    Ништо не ни даваат. Ни еден калкулатор да користиме :|
    Се надевам дека ќе ми се падне професорка не толку строга што ќе не чува па ќе ни дозволува да решаваме со помош на формулите и калкулатор. А иначе ДА , планирам да препишувам.
    А иначе друго... Ме фаќа нервоза и една обична задача неможам да ја решам :doh:
    Ако има некоја информација ФРЛАЈТЕ ЈА НАВАКААААА 8)

На Ricky му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Епа јас кога викав дека ќе ви биде криво ако некој препишува ме нападнавте сите тука, битно јас не дозволив да ми мрдне никој, предност беше тоа што во цело школо има 20тина ученици така да...
    А тоа со проверувањето на нет е можно само ако некој ти го знае матичниот број, а претпоставувам никој од страна не ви го знае матичниот број така да... донт вори :)

12. un.known

un.known Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    сакав да ве прашам дали некој можеби знае дали се прифаќаат прво цкртнати па одговорени прашања.во тие сто беа за пишување :)

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.296
    И дигитрони. |(
    И чисто сумњам дека ќе пресметам некој корен од 12435, бидејќи секако ќе добијам некој така поголем.
    Тука не спаѓаат квадратите на 12,13,14,15 и сличните - лесни се, ама поголемите ...
    Катастрофа.
    А башка што и низ самите тестови има грешка поставени задачи - ма биче весело. :x

Само се молам македонски да ми го прифатат сврзникот од предлошкиот предмет бидејќи само него го издвоив (па мајкуму, стоеше наведи го ЗБОРОТ што го означува предлошкиот предмет - логично ми беше да го ставам предлогот :devil: )и едната форма за императив. Па на кој памет напишале наведи ја формаТА, кога има ДВЕ форми. Шупаци, леле. :@ Намерно тоа такви двосмислени, мамицата нивна. |(

Се прифаќа. Само кај оние на заокружување и на листот за пренесување на одговорите не се прифаќа чкртање.

14. un.known

un.known Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    фала богу :) некои од професорите викаја дека се прифаќа некои не.а ова твоево од добро информирани или ко моиве ? :)

15. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Според мое би требало и вториот екстерен да биде 4 часа
    Се надевам дека ќе биде како на македонски препишување(што тогаш беше штетно бидејќи не можев да се сконцентрирам од толку бучава)дека и сега ќе биде така па ќе можам некоја формула да препишам и ќе си носам дигитрон за секој случај ако може нешто

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.296
    На крај краева, ќе видиме бре девојче. :)
    Се зависи од прегледувачот, ама во глобала не е логично да прават проблеми за чкртки кај прашања со целосни одговори, мислам, се случуваат грешки, фала богу. Не се до толку монструми ваљда.
    За во есејот не е пожелно да има чкртаници, може (читај - сигурно) ќе кратат поени, исто не е дозволено и одговорите на заокружување не смеат да се чкртаат па од ново да се заокружува, убаво беше напоменато пред да започне тестирањето.

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Има ли некој информатика шо полага? Колку часа се полага, со оглед на тоа дека во 2 дела ни е, 2 часа се малку?

18. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    леле ич не ги разбирав овие задаши со веројатност ќе може некој да ми објасни? :?: ;(
    1.Во една паралелка која има 12 девојчиња и 15 момчиња, 7 девојчиња и 10 мом-
    чиња зборуваат германски јазик.
    а)Колкава е веројатноста случајно избран ученик да биде девојче или ученик
    што зборува германски јазик?
    б)Опиши ги и означи ги настаните што ќе ги користиш при решавањето. :sweat:

19. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    или оваа:
    Секоја трибина на еден фудбалски стадион има по 44 редови. Првиот ред има
    22 седишта, вториот ред има 23 седишта, третиот 24 седишта, итн.
    Определи ги:
    - бројот на седиштата во триесеттиот ред од трибината;
    - вкупниот број седишта на една трибина.

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.296
    Оваа е аритметичка прогресија, многу е лесна. :)
    а1 го имаш, а44 ти е аn и сметаш по равенките.