Знае некој да ми ја објасни оваа задача? Дадена е квадратната равенка x^-(m-2)x-2m+1=0 Решенијата на равенката се заемно спротивни реални броеви ако m=?
argumentative- презнтираш точни факти и аргументи narrative-раскажуваш твои лични случки descriptive-опишуваш нешто expository-поткрепено со аргументи и факти без лично мислење( ова ми е исто со аргументатив незнам која е разликата)
Го применуваш м што е дадено во решенија,решаваш равенката и ќе воочиш со кое решение Х1 и Х2 се спротивни реални броеви Јас сакам да се изјаснам. Неможам веќе да решавам ме заболе глава! И не се замарам толку
Дечки само што разбрав дека од лани informal letter бил исклучен и дека само есеј и неформално писмо ќе има.
Од министерството. На страната на матура стои. EDIT: Не знам, но штом стои таму значи влегува во програмата.
Eпа баш би било убаво да си пишеме неформално писмо и едно есејче со аргументи за и против. Во таков сум муд некако.
Уживај starbucks, случува се само ти да си у право И јас мислам дека нема да има формално, до толку злобници валјда нема. Јас планирам вечер да учам и да пишувам нешто. За англиски сум многу поопуштена за разлика од македонски. Едит - а шо не мачат овие од матура. гов, нака објават веќе еднаш! Само не знам колку е добро да ги видам одговорите, оти отиде и одмор и љубов и се у пм