Не е битно више мак, бидна, сеа да се сконцентрираме на англиски Што заклучивме? Треба да се брои адресата, поздравот и имињата? Адреса треба да има на двете писма или? Лелее само заради ситнициве ќе изгубам поени
Ја добро го напишав тестот, изгледа прашањето за: во што се претвора албатросот? треба да се пише: во смешна, несмасна, бедна птица, судејќи според стиховите: ќе станат одеднаш смешни и несмасни птици и станал беден, а јас пишав беден, сакат и грд. Ова мислам дека нема да ми го признаат и не сум сигурна за езера дали е навраќање кон детството или извор на животот
Може некој да ми ги објасни артикл, дискрипшн и репорт? молим лепо? И ќе ми го признаат тоа за Мисирков збирката „За македонцките работи„ ако ја пишав За македонските работи?
ОСТАВЕТЕ МАКЕДОНСКИ ДАЈ НЕКОЈ НЕКА МИ КАЖЕ 1. ДАЛИ СЕ ОСТАВА ЕДЕН РЕД ПОМЕЃУ ПАРАГРАФИ ВО ФОРМАЛНО ПИСМО? 2. ДАЛИ СЕКОЈ НОВ ПАРАГРАФ Е СО ВОВЛЕКУВАЊЕ ВО РЕДОТ? 3. ДАЛИ СЕ ОСТАВА ЕДЕН РЕД ПОМЕЃУ ПАРАГРАФИ ВО НЕФОРМАЛНО ПИСМО? 4. ДАЛИ СЕКОЈ НОВ ПАРАГРАФ Е СО ВОВЛЕКУВАЊЕ ВО РЕДОТ ВО НЕФОРМАЛНОТО ПИСМО? 5 И ИСТИВЕ ПРАШАЊА И ЗА ЕСЕЈОТ? И ВЕ МОЛАМ НЕКА ОДГОВОРИ ТОЈ ШТО ЗНАЕ, КОЈ НЕ Е СИГУРЕН НЕКА НЕ ДАВА ПРЕТПОСТАВКИ ОТИ НА ВАКВИ НАВИДУМ ГЛУПИ СИТНИЦИ СЕ ГУБАТ ПОЕНИ!!!!!
Јас мислам дека не треба да се пишуваат адреси доколку не ти се бара. И според ваше мислење што мислете дека ќе се падне..формално или неформално ?
Мислам дека требаше да напишеме во што се претвора птицта во третата строфа, а третата сторфа гласи: „Тој крилат патник сега толку станал беден! Тој,некогаш толку убав, колку грд е вака! Со своето луле клунот му го дразни еден куцајќи, друг летачот го подражава сакат!
Јас веќе пишав , за ФОРМАЛНО дека сум 100% сигурна дека се почнува од почеток на ред , без вовлекување и се остава празен ред меѓу параграфите , а за НЕФОРМАЛНО не сум сигурна , сега читав на нет : Since informal letters are usually written by hand, the paragraphs are usually indented. However, with more people using their computers to do most of their writing(and I have a bad feeling most people will forget how to write with their hands), it is becoming a common practice to write paragraphs without indentations—like the way this one is written. This, apparently, is the modern way of writing paragraphs. Ако знае некој посигурно , нека пише навистина да решиме како е правилно , зошто се губат поени за вакви технички работи
Адресата на испраќачот стои од десната страна горе , но не го пишуваш името и презимето ,само адреса, град ,држава (ако е нагласено за во друга земја дека праќаш) А адресата на примачот се пишува од лева страна , но таа почнува да се пишува во последниот ред од адресата на испраќачот .
Луѓе ако треба да напишеме адреса ќе ни биде нагласено јас мислам. До сега не е пишувано на ниедно писмо адреса и сите писма се неформални, освен во 2009 ако не се лажам имаше наместо есеј формално писмо, нешто за рекламација и плус неформално, но не ме држите за збор, ќе мора да провериме.
Дадена е квадратната равенка x^-(m-2)x-2m+1=0 Решенијата на равенката се заемно спротивни реални броеви ако m=?