И тоа да не треба да пишуваме? Не знам дали ќе ти се разјасни нешто ама артикл е статија(најчесто од весник), дискрипшн е опис и репорт e извештај. Не знам како поинаку да објаснам, а гледам неколку пати прашуваш. Не знам зошто ама се мислам дека ќе се падне формално писмо.
Дадена е квадратната равенка x^-(m-2)x-2m+1=0 Решенијата на равенката се заемно спротивни реални броеви ако m=?[/quot Заемно спротивни се ако е двоен корен, т.е. ако Д = 0, односно Д = Б на квадрат - 4ац. б = -(м-2), а =1, а ц = -2м+1. Кога ќе замениш тоа во формулата кај Д, ќе добиеш квадратна равенка = м на квадрат+4м+8=0 и ќе ја решиш (ако не сум згрешила нешто решавајќи, вака треба да биде)
Еве ги најдов, ова е од август 2009 на место на есеј му доаѓа. A NEW WATCH You recently bought a new watch. It worked fine for three weeks and then it stopped working. You tried to return it to the shop but the salesperson told you to write to the manufacturer. Write a letter to the manufacturer: - explaining what happened to the watch; - complaining about the service in the shop; - asking for a new watch. The letter should be written in 100 - 120 words (Ова му доаѓа како рекламација, формално писмо??) И плус неформално писмо: You would like to surprise your brother/sister by leaving him/her a short note on his/her pillow. Write a short note expressing your gratitude and love for him/her, being around and helping you when you most needed him/her. The short note should be 80-100 words.
Хаха, извини а? Учев само 10 дена пред матура. Изглеа не е у мода се да решиш, позаебан си ако мамичка и татичко плаќаат приватна квота или факултет, зошто си глуп Но хард филингс, џст дискашн. )))))))))
Леле дај боже да има нешто како првото Letter of complaint, тоа најмногу го знам затоа што последно го учевме англиски оваа година а и + пишувавме нешто такво за последна оценка. Или било какво формално писмо бидејќи не повторив за неформално писмо.
И уште само едно прашање формата на формалното писмо треба да биде иста без разлика дали е Letter of complaint или некое друго?
Learning another language.....neso taka bese...znam bidejki i isprakav poraki na drugarka mi t.e i pomagav da go napisi esejot....ete togas mu bile dozvoleni telefoni ne gi ''pretresuvale''
Тоа значи дека ќе биде ден-два пред официјалните резултати. Јас мислев дека деновиве ќе објават како требало да изгледаат одговорите.
Сакам да ве прашам дали насловот на есејот или писмото се бројат во зборовите.. или пак дали се бројат диар или синсерли .. извинете ако сте претходно напишале не сум прочитала..
Па, колку и да е грда, бедна и саката, сеуште е птица. Се мислеше метафорички во што се претвора, а тоа е предмет на потсмев на морнарите.
Па не пишуваше во што метафорички се претвара. honorthyself ништо лично против тебе, ама читајќи те мислам дека сакаш да кажеш со секое мислење дека само ти со во право за се’. Мислам дај малце, олабави се.
Ајде оди читни нешто за утре, на сите све ни е грешно..само тебе ти е све точно,пошо си гениј и учеше само 10 дена.