Јас се мислам дали да спијам вечерва. Комбинаторика и веројатност ме отупеа ептен, а одвај гледам немам спиено 2 дена. Да ти се сневиди и матура и све по списак. Инаку, формулите слабо - утре, т.е. после едно ливче таму меѓу малиот милион листови на тестот и препис брате... Не можам веќе да се замарам. А и многу ми се тешки тие потсечените фигури, па пресеците. ЛЕЛЕ, сега сфаќам колку само немам појма од тие задачи.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dram ... rante.html http://www.jutarnji.hr/svako-10--pitanj ... a/1030659/ ajde i nie da se zalime
Zimi majka ne. Ama toa e tipicen makedonski mentalitet, ili si glup ili si go imal testot. Nisto cudno i so si utnal/a, tolku ti sece. Ama te sfakjam...kako toa site taka pisale, mora da e tocno....so slatko ke si se smeam koa kje izleze klucot Ne zaboravaj da se setis na mene, te pozdravuvam so pesnata kako je lepo biti ...., hohohohoho
Јас пак се си мислам дека видов и комбинаторика во испитната програма, ајде отидоа два саати безвеза, ќе си легнев. А потсечените фигури пак ептен ни ги бараше професорката во школо, можно е да лупнат некоја, аман. Ако нема ондак супер.
Да ве прашам девојки: Кога пишуваме формално писмо, ама не знаеме дали е машко или женско до тој што го пишуваме писмото, тогаш Dear Sir or Madam пишуваме? И I'm колку збора се брои еден или два?
Како два, I am, исто и don't се брои како do not. Иначе кај формално писмо ако не знаеме точно на кој пишуваме, пишуваме Dear Sir/ Madam
Ве молам најмногу, може некој уште еднаш да повтори каде и кога се пишувало потпис, пошто ние никогаш потпис не сме ставале.. за потпис не мислам на име и презиме тоа се става на крај, ако е формал целосно ако е неформал само име. Но потпис како потпис се става некаде? Исто кога одделуваме параграфи, ИЛИ оставаме празен ред ИЛИ почнуваме малце од повнатре, но не и двете така? Молам некој ако прочита да одговори, кусо е времето
Ајде дечки со среќа, сите што ја уплескаа на македонски, денес нека им се посреќи и нека извадат подобри резултати. Ви пуштам среќа на сите. ^Срцко од претходно имаше пишувано дека секој различно учи за потписите и за параграфите. Јас синоќа што разгледував едни примери за формално писмо е десно а за неформално лево. Кај параграфите се почнува поодвнатре. Едит: Тоа или-или врска неам од кај ти е.
аха.фала ти многу штрумфи. а инаку треба потпис потпис? значи не име и презиме туку потпис меѓу тоа синцирели/фејтфули и името ? а тоа или или некој претходно имаше пишано и мислам дека е точно..едно ќе направам ја па сега..
Леле дечки паника почна да ме фаќа. На полагањето македонски немав страв, а сега сум повеќе возбудена. Само да биде полесен.
Мене па мрза ме фати ама кога ќе ми го дадат тестот ќе ми се отворат очите и ќе ми проработи мозокот Со среќа на сите.
Името го пишуваш горе лево, малку подоле од горе десно (кај што пишуваш адреса и дата). На крај пишуваш фејтфули или синсијрли, доле десно и под него потпис.
Своерачен потпис? Ако мислиш на тоа да, кај формал леттер се става, на крај лево прво своерачен потпис па под него име и презиме