Ej, да не барам на назад, некој да ми одговори, на писмово со вовлекување секој нов пасус, и првиот секако, или без..?
Ја ипак мислам дека е попаметно еден празен ред меѓу пасусите зашто и претежно примерите што ги видов се така... но ако оставате 2 прста не оставајте ред
Според мене , кај формалното пишуваме од почеток на ред без вовлекување,но меѓу секој параграф празен ред , а кај неформалното пишуваме со вовлекување но не оставаме празен ред меѓу параграфите.
A да ве прашам, се збунив сега, гледав и читав слики од нет, кај се става датата? некаде вика под адресата на примачот значи горе лево, а некаде вика горе десно значи под нашата адреса ???
не беше толку тешко колку што беше двосмислено, првата вежба како најзафркната ми се виде killer ili murderer? јас Killer Пишав ова др ми беше ептен како за сериски убиец и каква била храната во глупото училиште, јас пишав без вкус текстовите лесно некако, ама ќе видиме.. од цел тест ова го запомнив само и подредувањето на параграфи b d a c e.. и да излези клучот и тестот уште сега нема да ми текнува што сум заокружила.. текст бр. 5 боза беше! и да, сите од кај мене препишаа, некој два збора што не знаат да кажат сега ќе имаат иста оценка со мојата.. ваши впечатоци?
Многу беа глупи текстовиве... мн имаше слични опции, двосмислени беа А баш тоа што не очекував тоа се падна за пишување, немав претходно читано за covering letter али ај се снајдов, и она артикл, па тоа па ич не очекував дека ќе го има, мислев аргументатив ќе има али ај сеедно. Кај артиклов требаше да има посебни параграфи со вовлекување така? А она за пираната и ја пишав килер, а за храната у училиштетата пишав дека нема доволно, така нешо беше
мене па не ми беше својствено да нема храна, не се во логор здрава била, то заклучив др опција не знам која беше и најсоодветно ми се виде тоа дека нема вкус ај за еден месец ќе дознаеме што сме направилe
Ако сум ја погрешила цела тема на есејот, на сосема друго да сум пишувала.Кратат бодови, го поништуваат цел есеј или пак можам да паднам? Бидејќи на кретен како мене и тоа може да му се случи.
Си видов pollution и си пишував за политика, каква врска меѓу нив најдов, не знам. Многу ми е страв, ќе скратат 20 поени, не се малку. Како можев уште не ми е јасно, и страв ми е да не паднам.
Ако пишуваш за нешто сосема друго тогаш ти го поништуваат текстот...И мене истото ми се случи...Катастрофа...Не се надевам дека ќе положам...
Ја на есејов пишував за да стават колектори на оџаците, после да децава да имаат ecology lessons, хмм.. што тресев друго не ми текнува..А , да и владата да организира акции за чистење на природата. Па ќе видиме што ќе биде